Šaka jada od tajkunskih glasača!

Na čije glasove u Beogradu računaju bivši “kradonačelnik” Dragan Đilas i “broj 1” Miroslav Mišković:

Procentualno, na prste jedne i po ruke mogao bi se izbrojati  budući rezultat “riđobrado-čarapanske” tajkunske koalicije na predstojećim beogradskim izborima! Sve drugo je samo laž i zamajavanje dokonih, ukazuje realna analiza antikorupcijskog portala Embargo. Što znači da rezultat “povratnika na mesto zločina” ne bi mogao namaći ni dvocifreni rezultat, pa bi otprilike jedva dobacio do 7-8 odsto beogradskih glasova!!!

A, ako se uradi jedna dublja analiza prosečnog beogradskog glasača, dolazi se do veoma interesantnog odgovora ko bi glasao za Đilasa i  “broja 1 iz senke”Miroslava Miškovića? Pa, veoma mali broj sugrađana, tako da, to što mu je rekla vračara – Đilas slobodno može da baci u Dunav ili Savu. (Nezvanično se priča po beogradskoj čaršiji, da je presudnu ulogu odigrala jedna gatara, koja mu je dala signal kako može da pobedi i da samo zbog toga ulazi u trku protiv naprednjaka u Beogradu!? Svi  ostali, od kojih je tražio savet, rekli su mu da nema skoro nikakve šanse)!

A, dok se u to i lično na izborima ne uveri Dragan Đilas, antikorupcijski i protiv “žutih i svih drugih hobotnica” portal Embargo, daje kratak rezime ko neće, a ko eventualno hoće da glasa za bivšeg “kradonačelnika:

  1. Roditelji – neće! Varao je na cenama vrtića, sa kolegama tajkunima sklapao ugovore o zakupu prostorija za vrtiće po enormnim cenama na štetu gradske kase, umesto da ih je sam gradio!
  2. Omladina – neće! Svi dobro pamte šta je radio i kako je zaradio prve milione evra na državnom zemljištu i bespravnim objektom u Pionirskom gradu. Svi pamte “Veliku pljačku Velikog Brata”. I njegove ozloglašene marketinške firme na kojima je zaradio na desetine miliona evra “reketirajući” domaće i inostrane firme…
  3. Nezaposleni – neće! Ništa nije uradio po pitanju otvaranja novih radnih mesta u Beogradu, niti je rešavao probleme socijalne pomoći! Sva davanja u njegovo vreme, najugroženijim sugrađanima bila su svedena na minimum!
  4. Zaposleni – neće! Ništa nije uradio na ekonomskom oporavku prestonice i privrede u njoj. Đilasu su bile preče neke druge stvari: lično bogaćenje i pravljenje političke karijere.
  5. Penzioneri – neće. Istina ništa im nije oduzimao, ali ništa nije ni učinio za najstariju beogradsku populaciju. Sve je prepuštao stihiji u stilu “ brigo moja pređi na vladu Srbije”… On za njih nije imao vremena, niti su bili njegov nivo!?
  6. Tradicionalni glasači “žutih” – ni oni neće! Iz dva razloga, što ih je već jednom prevario “mag velike prevare Dragan Đilas” I drugog što će imati svog kandidata na izborima…
  7. Do sada neopredeljeni – ni oni neće!  Iako ne glasaju I politički su neopredeljeni, budno  su pratili kako je Đilas upropastio Beograd ostavljajući mu dug od milijardu i 180 miliona evra!!!!

Pa ko će onda glasati u Beogradu za Dragana Đilasa?

Samo jedna jedina mnogo mala i do sada, poput zmije skamenjena i pritajena, nevidljiva grupacija “žutih parazita” koja se “onomad” obogatila  na grbači Beograda i Beograđana! I na koju je Dragan Đilas kao gradonačelnik Beograda spiskao najveći deo ostavljenog  duga od milijardu i 180 miliona evra! Ima ih nekoliko stotina, puta članovi porodice, kumovi i prijatelji, saradnici… Sve kad se to pomnoži i umnoži… Suma sumarum je to jedva nešto malo više iznad cenzusa! Da, baš toliko… Toliko je ostalo ražalovanih “Đilasovih vojnika i poslušnika”, koje nije dosegla ruka pravde i istine! Godinama su u debeloj ilegali neke mišije rupe  ili krckaju oteto na nekim sasvim drugim udaljenim egzotičnim destinacijama na kojima gmizavci mogu slobodno da šetaju… Nalaze se na rezervnom položaju,  sa koga osluškuju hoće li biti novog plena za njih, a velikog zuluma za sve druge,  kroz  povratak “apokalipse u Beograd”?!

E.E.

Оставите одговор