Šapić decu sekretarice iz budžeta plaća po 80.000 dinara!?

U opštini Novi Beograd je sve moguće kad je u pitanju predsednikov interes:

Luj XIV je imao samo 16 godina kada je odbrusio u pariskom parlamentu onu čuvenu rečenicu: “ Država to sam ja!”. Aleksandar Šapić nije bio baš toliko talentovan kao mlad, ali već nekoliko godina živi i vlada u opštini Novi Beograd pod ovom čuvenom maksimom…

Bez imalo blama i ikakvih skrupula rukovodstvo opštine je učinio svojim podanicima i političkim sledbenicima. A, ako neko slučajno nije bio zaposlen u opštini, a dospeo je na njegovu izbornu listu za beogradske izbore, brže bolje ga je zapošljavao, dajući mu “lavovsku platu” koju nemaju čak ni viši službenici u Gradu, a kamo li u bilo kojoj opštini!?

Osim što je dvoje studenata, (sestru i brata) Minu i Nikolu Kitanovića stavio na svoju izbornu listu za beogradske izbore ( Mina je na odličnom 6.mestu, dok je Nikola na zavidnom 24.mestu), lepo ih je i materijalno zbrinuo. Da se deca ne zlopate dok uče… Nema veze što im je majka Tanja zvanično Šef službe za skupštinske poslove ( mada je godinama bila Šapićeva sekretarica) i što sigurno ima pristojna primanja…

-Šapića uopšte ne brine što je bio meta stalnih kontrola i što je već debelo zagazio u sveru nezakonitih radnji koje su kažnjive, već tera po starom, bahato i bezobrazno – tvrdi sagovornik antikorupcijskog portala Embargo. – U novembru prošle godine opština je sklopila ugovor sa studentom, Minom Kitanović o privremenim i povremenim poslovima, broj 020-1035/2017. Ne može se doći do podataka šta ona po ugovoru treba da radi u opštini Novi Beograd, ali se saznalo da je za to plaćena čak 80.000 dinara!? Pa tu platu nemaju oni koji su godinama na stalnim poslovima u opštini sa visokom stručnom spremom i na najodgovornijim poslovima. A, studentu se  daje tolika plata. Baš kao i njenom bratu, takođe studentu Nikoli, koji je nešto kasnije, 5.decembra 2017. sklopio ugovor broj 02-1145/2017. I njegova plata je za neverovati, 80.000 dinara!

Šta ovo znači? Da li na taj način Šapić kupuje lojalnost saradnika u opštini, tako što im decu stavlja na izbornu listu. Potpune političke početnike. Ljude koji se niučemu do sada nisu dokazali i pred kojima  je tek faza učenja i samo učenja! Kako Šapić to u životu nije na adekvatan način prošao, već je brzometno završavao škole, čak do doktorske diplome, onda on i ne zna šta to znači? Za njega je isto studiranje i bilo koja akademska titula?! On, sudeći po ovome, ne razlikuje akademskog građanina od srednjoškolca, analfabetu od profesora….

E. E.

Оставите одговор