Šapić kao Hudini – pokojnika vodili kao investitora!?

Predsednik opštine Novi Beograd naivno krio vlasnika ćevabdžinice na ulazu u Studentski grad!

Aleksandar Šapić je sigurno gledao remek delo svetske kinematografije „Rašomon“ Akira Kurosave! Možda je i video mađioničarske trikove majstora prevare Hudinija,ili je čak prisustvovao javnim iluzijama Dejvida Koperfilda…

Ali, sve to nije ništa u poređenju sa onim što je lično zapetljao oko jedne sasvim obične ćevabdžinice u ulici Stdentska 45a, na samom ulazu u Studentski  grad!? Do pre godinu i po dana bila je vlasništvo poštenog i vrednog Alili Amdija, Makedonca koji je u Beogradu do smrti vredno radio i izdržavao svoju porodicu. Šapić je kosmičkim vratolomijama, u pokušaju da sakrije novog vlasnika objekta koji je nikao na ruševinama starog Amdijevog – pokušao da izigra sve opštinske i gradske službe!?

Išao je toliko daleko, da je svu dokumentaciju držao kod sebe zaključanu u stolu svoga kabineta, da je naterao svoje novoproizvedene  garđevinske inspektore da pišu rešenja za NN osobe, pa čak i da „ komuniciraju sa čovekom“ koji je mesecima pre toga umro!? Nisu marili ni to, što je sada, pokojni, Alili Amdi, samo dva meseca pre smrti, ćevabdžinicu prodao  na osnovu kupoprodajnog ugovora zaključenog 26.12.2016.godine za 30.000 evra „izvesnom“ Radetu Dedoviću sa Novog Beograda!

E, u ovom grmu leži zec cele ove Šapićeve bljuzgarije i pokušaja da od javnosti sakrije pravog kupca lokala na ulazu u Studentski grad! Mada, neki i danas otvoreno sumnjaju da je objekat u stvari vlasništvo Aleksandra Šapića, a da je „ujak“ Rade Dedović ( bio je na 7.mestu Šapićeve liste na izborima) bio i ostao samo paravan „ da se Vlasi ne dosete“!?

Sve je počelo tako što je na mestu gde je bila sasvim pristojna stara ćevabdžinica Alili Amdija nikao novi moderni objekat na dva sprata! Nov i mnogo skup! A, stara Amdijeva radnja bila je  poznata po tome što je svakog studenta koji dođe sa ocenom 10 upisanom u indeks nagrađivao pljeskavicom ili kolačima!? Kao što smo rekli,Alili Amdi je bio pošten i human čovek. Pritisle ga godine, bolesti,a deca su već bila po belom svetu…

-Malte ne, „preko noći“ na ovom mestu je nikao dvospratni moderni objekat, verovatno oko 200 kvadrata, više od dupla veći nego što je bio stari – priča jedan od poznavalaca kompeltnog slučaja.

– Poznavao sam Amdija i znao sam da je prodavao objekat! Razboleo se, a deca daleko u inostranstvu…Hteo je malo da predahne. Nisam znao kome je prodao, ali su krenule priče… Da je sve sagrađeno bez dozvole i da iza svega stoji krupna zverka! I da ima veze sa predsednikom opštine Novi Beograd, Aleksandrom Šapićem? Ali, kad je počeo da vrda sa rušenjem bez papira sagrađenog objekta, svima je bilo sve jasno. Ujak ili on, potpuno je svejedno! Velika bruka za njega, humanistu i „poštenjačinu“…

Kad opština nije htela ( smela) da ruši „Šapićev objekat“, morao je da se umeša Grad i tek onda su na videlo isplivali svi marifetluci Šapića i njegovih saradnika. Sve sa samo jednim ciljem, „da sačuvaju šefu uložene velike pare“!?

Istragom nadležnih gradskih organa, prvo je utvrđeno da se dopisom bez datuma i broja ( što je neshvatljivo!?)   predsedniku opštine  Šapiću obratio izvesni Alili Amdi sa zahtevom da na lice mesta u Studentsku 45a izađe građevinska inspekcija i konstatuje  oštećenja objekta od požara!  I da mu izdaju rešenje o sanaciji objekta!? Kasnije je utvrđeno da „ taj požar“ nikada nije bio prijavljen policiji, pa se osnovano sumnja da ga nije ni bilo ili je jednostavno podmetnut, pa i nisu smeli da ga prijave…

Ipak, građevinski inspektor Nebojša Jovanović ( za koga je utvrđeno da ga je na to mesto nezakonito lično postavio svojim rešenjem predsednik opštine Aleksandar Šapić, samo zbog ovog slučaja) 18.11.2016. konstatuje „ da je bilo požara čime je izgorela delimično krovna konstrukcija i zidovi“!? Time su nadležni u opštini Novi Beograd učinili prvi falsifikat!

Rešenjem br.356-1318/2016 od 21.11.2016. naloženo je Alili Amdiju  da izvrši potrebne građevinske radove na sanaciji objekta, da obezbedi pešačku komunikaciju  okolo objekta dok traju radovi kao i  zabranu rada objekta dok se ne uradi sanacija!  Ono što je najzanimljivije, je činjenica, da je rešenje „za“ (pa posle toga) ispisano nečitko, da se ne zna zapravo ko ga je potpisao, kao što nema ni ovlašćenja u spisima predmeta. I još jedan bitan detalj: parcela na kojoj se nalazio objekat je 81 metar kvadratni, a novi objekat je  imao  oko 200 kvadrata?! To je drugi falsifikat!

I treće, možda i najbitnije: opština komunicira sve vreme sa Alili Amdijuom, oko požara i sanacije, a znalo se da je davdesetak dana pre toga ( tačnije 26.10.2016.) Amdi već bio  prodao objekat Šapićevom ujaku, Radetu Dedoviću!? Zbog svih učinjenih falsifikata,divlje gardnje, trebalo je sakriti novog vlasnika objekta… Tako je i počela kasnija  opštinska  „komunikacija sa pokojnikom“!?

Alili Amdi je umro 28.12.2006. a opština Novi Beograd, verovatno po  usmenom naređenju Aleksandra Šapića, nastavlja farsu – verujući da se nikada neće doći do imena novog vlasnika objekta „ujka“ Radeta Dedovića!?

Ekipa portala Embargo

Sutra: KO je poturio Boricu Maljević u aferi rušenja objekta u Studentskoj 45a?

Оставите одговор