Šapić najurio inspektorku sa svog divljeg gradilišta!?

„Mafijašenje “ predsednika opštine Novi Beograd

Svaki građanin Beograda dobro zna da ne sme ni ašov u zemlju da  zakopa ako nema dozvolu nadležnih opštinskih organa!

Ali, šta se dešava kada to ne poštuje  predsednik novobeogradske opštine,, pa kad još sa lica mesta – divlje gradnje, bezobrazno i bahato – otera svog građevinskog inspektora koji je došao na lice mesta po prijavi građana? E, to je već duplo golo za takvog predsednika opštine – prekršaj, koji nikako ne sme proći nekažnjeno!

Aleksandar Šapić, predsednik SO Novi Beograd uzeo je sebi za pravo da se ponaša u stilu  „ opština to sam ja“, pa radi šta hoće i kako hoće – ne hajući za propise!  Još manje  ima obzira prema svojim kolegama, opštinskim inspektorima kojima baš on treba da bude uzor i primer legaliste… Međutim, ovaj čovek radi sve suprotno, pokazujući moć i golu silu na najlošiji mogući način!  Verujemo, da će  građani Novog Beograda znati da kazne ovog  samoproklamovanog „pošetnjačinu, idealistu i humanistu“…

Dežurni građevinski inspektor opštine Novi Beograd 3.10.2015.godine primio je telefonski poziv, prijavu građana, da se na jednoj lokaciji na Novom Beogradu gradi bez građevinske dozvole?! Inspektorka M.B., kao savestan službenik, nadležan za ovakve situacije – pohitala je na lice mesta! Tamo je zatekla radnike koji su dograđivali jedan stambeni objekat. Ali, nije rađena nikakva laka adaptacija postojećeg, jer je kroz tu formulaciju lično predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić hteo da sakrije ovu svoju vlasničku muvačinu i divlju gradnju u srcu „svoje“ opštine?!

Inspektorka je zatečene radnike pitala „ ko je investitor radova?“, a oni su skoro u glas odgovorili „pozvaćemo ga!“. I posle desetak minuta, na licu mesta, licem u lice, pred inspektorku, pojavio se ni manje ni više nego lično predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić!!! I odmah ju je nadmeno pitao:“ Ko te je poslao?“. Inspektorka mu je odgovorila niko, već da je došla po prijavi građana… Bila je ne malo iznenađena,  zatečena novonastalom situacijom, ali ga je hrabro pitala: „ Imate li dozvolu za gradnju?“. A, Šapić,  Još bezobraznije, svojoj koleginici i radnici opštine na čijem je čelu, odgovorio je:  „ Svi papiri su u opštini!“… Onda joj je otvoreno zapretio, kako će lično pogledati  sve predmete koje ona vodi!?“… Rekao je drsko i to, da ide odakle je došla, tako da nije bila u mogućnosti da  uradi uviđaj, niti da sačini zapisnik!? Samo je uspela da uradi tri fotografije  građevinskih radova na ovoj lokaciji.

Znajući da će zbog ovoga imati sigurno problem, građevinska inspektorka opštine Novi Beograd je sačinila službenu belešku gde je do detalja opisala bliski susret sa svojim predsednikom opštine Aleksandarom Šapićem, koga su radnici na objektu označili kao investitora!?

Ovo je veoma značajno, jer je Šapić, uvidevši da je đavo odneo šalu i da je inspektorka napisala i predala službenu belešku  Odeljenju za inspekcijske poslove, odseku  za građevinsku inspekciju,  i sam presavio tabak sedam dana kasnije od ovog incidenta na divljem gardilištu: na adresu načelnika Uprave opštine Novi Beograd, gospođe Emilije Bjeletić.

U svojoj službenoj belešci Šapić priznaje bliski susret sa koleginicom inspektorkom, ali počinje da vrda, objašnjavajući,  kako je taj „sporni“ objekat on iznajmio od vlasnice pod uslovom da ga ona uredi, sredi nadstrešnicu, stazu, a unutar objekta, da ga , okreči, osveži stolariju, zameni pločice“!!!! Šapić dodaje u pismenoj belešci, da je ta gospođa prijavila radove opštini Novi Beograd još 17.08.2015. A, kada su radovi započeti, građevinski inspektor Velibor Stojanović je izlaskom na teren i uvidom u dokumentaciju sačinio i službenu belešku…Šapić dodaje i to, da ga je te subote 3.10.2015.hitno zvala vlasnica tvrdeći da je na lice mesta došla inspektorka i traži hitno obustavljanje radova!? Kako nije bila u Beogradu, zamolila je njega( !?) da ode na lice mesta… Šapić potvrđuje tok razgovora koji je i inspektorka navela, ali opet ne propušta da „pritisne“ načelnicu Bjeletić da ispita zakonitost rada ove isnpektorke u svim drugim slučajevima. Tobože pod parolom zakonitosti rada opštine i da bi sprečio zlurade komentare, a u stvari, hteo je hitnu osvetu i kaznu za  službenika koji se drznuo da dođe na njegovo gradilište i pita za dozvolu gradnje?!

Upetljao se Šapić u ovu novu aferu divlje gradnje, pa nije znao kako da iz nje izađe, jer uvidom u dokumenat inspekcije, povodom prijave radova na spornoj lokaciji, jasno piše da je u pitanju adaptacija i sređivanje postojećeg objekta, čišćenje korova, popravka pešačke staze, zamena i hoblovanje parketa, zamena stolarije, pločica… Znači nema nikakve nove gradnje po papirima na koja se poziva Šapić! I još odsek za inspekcijske poslove  u odgovoru na dopis pomenute gospođe, tvrdi kako za ovu vrstu radova i nije potrebna dozvola nadležnog organa…

Ima samo jedna sitnica koja nikako ne ide u prilog tajnom investitoru Aleksandru Šapiću? A, to je istina,  da se ne radi o adaptaciji i šminkanju postojećeg, nego klasičnoj i direktnoj dogradnji na postojeći objekat što je i inspektorka na licu mesta jasno videla i snimila. A, „ako laže koza, ne laže rog“, pa pogledajte fotogarfije koje su tada napravljene na licu mesta! Zar ovolika armaturna mreža, betonski sutobovi i grede nosači celog nivoa liče na hoblovanje parketa, zamenu stolarije, pločica, čišćenje korova?

Ne treba biti građevinski stručnjak pa ne shvatiti o čemu je reč: o još jednom u  nizu marifetluka i muvačina Đilasovog „učenika“ i bivšeg pomoćnika… Ali, to kod Novobeograđana više neće proći. Šapić je izgleda svoje otplivao…

E. E.

Оставите одговор