Šapić odustaje od trke za gradonačelnika!

Ekskluzivno: Antikorupcijski i neprofitni portal Embargo saznaje:

Kako portal Embargo nezvanično saznaje, „neobična“ Lista Aleksandra Šapića za izbore za Skupštinu grada Beograda predata je danas!

Ne malo iznenađenje je podatak, da je predsednik opštine Novi Beograd predao listu sa samo 48 kandidata za odbornička mesta! Podsećamo, da Skupština grada Beograda broji tačno 110 odbornika i sve stranke koje predaju listu, po pravilu, predaju sa svih 110 kandidata za ta odbornička mesta!?

Šta ovo praktično znači? Zašto je Šapić predao krnju listu, sa manje od polovine kandidata za odbornička mesta? Niko ne veruje da je u pitanju neznanje ili gruba omaška? Da je žurio i da možda nije imao vremena, ne bi tek danas predao listu…

– Ovo može samo da znači jedno, da je Aleksandar Šapić odustao od trke za gradonačelnika, jer bi u tom slučaju morao da preda bar listu sa 56 kandidata – tvrdi za Embargo stručni analitičar iz Skupštine grada Beograda. – Ovako, izgleda da se on unapred predao i da i ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika. Ali, će zato verovatno pokušati da sa svojim odbornicima, ma koliko ih bilo, bude prilepak pobedniku, naravno, pod uslovom da niko ne osvoji apsolutnu većinu u Skupštini grada!? Računa, da će ga postizborna trgovina spasiti onoga što je realno da dočeka: suočavanje sa krivičnom odgovornošću zbog svega što je psolednjih godina činio na mestu predsednika opštine Novi Beograd!?

Portal Embargo je pre dan objavio na koji način je Šapić sakupljao  potpise za izbornu listu, „uterujući u nju skoro sve zaposlene u opštini Novi Beograd“!!! Činjenica je, da mu se mnogo žurilo, ali, ipak, teško je poverovati da je nenamerno napravio ovako grubu grešku! Ili se možda Šapić odrekao titule gradonačelnika i bez borbe, u korist svog političkog mentora Dragana Đilasa!? Mart je mesec odluke za mnoge stvari u životu Aleksandra Šapića…

P.J.

Оставите одговор