Šapić radikale kupuje  sa 15.000 dinara!?

Kolika je cena podrške koju radikali daju dr „budžetskoj štetočini“ na Novom Beogradu:

Sve za vlast! I Makijavelistički pristup problemima: da cilj opravdava sva  sredstva! A, njegov jedini i isključivi cilj je vlast, iz koje proizilazi moć! Pogađate: reč je o Aleksandru Šapiću! To su glavne poluge koje će, još kratko vreme imati Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, jer Novobeograđani neće dva puta ponoviti istu grešku…

Ne mareći mnogo za izbornu volju građana Novog Beograda, Šapić se udružio sa radikalima, ali na vrlo „prljav „način, time što im je  „udelio milostinju“, za poslušnost: dao im je  mesta predsednika mesnih zajednica, koja su odlukom Veća opštine „najednom“ postala plaćena funkcija!? Malo, ali, izgleda dovoljno onima koji pružaju bespogovornu podršku „budžetskoj štetočini“ opštine Novi Beograd i njihovih poreskih obveznika:

– Primera radi, u mesnoj zajednici Ledine predsednik je izvesni Vuk Janković, radikal sa Čukarice, koji i ne živi na našoj teritoriji i koji se, po rečima sekretara, skoro da i ne pojavljuje na svom radnom mestu, pa je očigledno ovo klasičan primer političkog potkusuravanja Šapića sa koalicionim  partnerima – kažu meštani ovog prigradskog naselja, nadomak Novog Beograda. – Prema našim saznanjima, ova funkcija se plaća mesečno 15.000 dinara iz opštinskog budžeta, dok sekretar, koji je tu svakodnevno, i stalno je zaposlen u opštini Novi Beograd ima platu od pedesetak hiljada dinara!? I čovek ne samo da kod nas radi, nego se žali, kako na sličan način pokriva još tri mesne zajednice na našoj opštini!? Pa gde to još ima, osim kod Šapića i njegovih rasipnika…Spominje se da neke MZ kao recimo „Mladost“ u Blokovima i nema predsednika?

Po rečima meštana Ledina, sve ovo traje od početka drugog mandata Šapića kao predsednika opštine. Njega ovaj kraj uopšte ne interesuje, ne dotiču ga problemi meštana, pa su oni prepušteni na milost i nemilost,  da se dovijaju kako znaju i umeju?! Neretko potraže pomoć od stranaka koje nisu u vlasti, jer kod njih nailaze na saradnju i razumevanje za tekuće probleme:

– Kada recimo naprednjaci urede ili naprave dečiji park, školsko dvorište ili sprovedu bilo kakvu javnu akciju, i uz pomoć donatora urede sredinu u kojoj svi živimo, „veliki majstor blefa“, dr Šapić, dođe inkognito, slika se i bez blama kači slike na svoj blog, kao da je to neka njegova akcija – tvrde meštani Ledina. – Tako je bilo i za radove u Vinogradskoj ulici, koji su koštali 1.800.000 evra, na isključivu akciju i inicijativu mesnog odbora narednke stranke, „ dr Šapa“ se pojavio, slikao se i to okačio na svoj tviter nalog, kao da je on to uradio?! Sramota!  A, kad ga i njegovi, najhrabriji članovi pitaju „ zašto na Ledinama ništa ne radimo?“, on im lakonski odmahuje rukom, govoreći: „ Nemoj, tamo su svi za naprednjake!“… I biće, jer je  on svojim višegodišnjim nečinjenjem u rešavanju brojnih komunalnih problema, već naneo veliku štetu meštanima…

E. E.

Оставите одговор