Šapić u fijoci krio predmet ujkine divlje gradnje!?

Ponašanje nedostojno predsednika najmnogoljudnije opštine u Srbiji:

Aleksandar Šapić je baš umislio da je Hudini beogradske političke scene, koji može da radi šta hoće i kome hoće… A, ne kapira, da mudelimično srušeni objekat ujke Radeta Dedovića ( tako piše u kupoprodajnom ugovoru sa Alili Amdijem) – svakim danom ruši ionako sićušni politički rejting.

Ali, on ide dalje… Tone sve više u beznađu i neznanju koje je sasvim nadvladala nadmenost i ničim zaslužena oholost:

Gde to još ima u svetu, da predsednik jedne opštine, pa još najmnogoljudnije u Srbiji ( mislimo na opštinu Novi Beograd)  drži predmete građevinske inspekcije kod sebe u kabinetu, u fijoci radnog stola? Mislimo na predmet rušenja ujkinog objekta na ulazu u Studentski grad.  I to bez blama saopštava gradskoj sekretarki za inspekcijske poslove, Sonji Podunavac!? Pri tome se  buni, zašto traže baš „taj “ predmet i potvrđuje,  da „gradski inspektor nije dobio papire, jer su oni kod mene“?! Usput telefonom zove i gradskog urbanistu Milutina Folića da bi i kod njega protestvovao, i valjda da bi dobio  „neku“ zaštitu?

Aleksandar Šapić je divlje sagrađeni objekat, (čiji je formalno-pravni vlasnik njegov ujak Rade Dedović),  na mestu stare ćevabdžinice pokojnog Alili Amdija, na samom ulazu u Studentski grad – prvo hteo da zaštiti falš dokumentacijom poturajući ime starog vlasnika, iako je objekat već bio promenio vlasnika!? A, kad je i to provaljeno, zadesio ga je novi maler: Amdi je u međuvremenu umro, a „Šapa je kao Hudini“,  poturio saradnike,  da  „ komuniciraju  sa pokojnikom“!?

Da slučaj postane možda i tema za gatanje  „baba Vange“ ili za serijal „Dosije X“, pobrinulo se rukovodstvo Studentskog grada,  obaveštavajući inspekciju, početkom februara ove godine, da se tik pored njihovog glavnog izvode obimni građevinski radovi na novom objektu – a svi znaju da je njegov vlasnik umro!?! U prijavi su naveli da je on imao privremenu građevinsku dozvolu za stari objekat, a nikako za gradnju novog, duplo većeg, na sprat!? Naravno, mislili su na Alili Amdija, koga su svi inače dobro poznavali i poštovali…

-Čudili su se svi, kako to opština „komunicira“ sa mrtvim čovekom, odnosno, ako njega nema, čiji je objekat koji se gradi bez potrebnih dozvola – komentarišu za Embargo dobri poznavaoci prilika u opštini Novi Beograd.

A, kad je i taj falsifikat propao,   e, onda se čovek dosetio nove varijante: da u ovaj samo njemu znani „rašomon“ ubaci novi lik: Izvesnu gospođu Boricu Maljević, nadajući se da, će na taj način zamaskirati trag koji vodi direktno do novog katastarskog vlasnika divlje sagrađenog objekta, ujaka Radeta Dedovića:

-Iako su bili pritisnuti pritužbama građana, Šapićevi ne haju za divlju gradnju „ujkinog“ objekta, pa je morala da reaguje Gradska građevinska  inspekcija, koja 10.marta 2017.izlazi na lice mesta i sačinjava zapisnik  356-321/17, kojim se konstatuje gradnja objekta i donosi posebno rešenje o njegovom uklanjanju – tvrdi sagovornik Embarga iz Grada Beograda. – Zanimljivo je, da se u tom zapisniku sa lica mesta po prvi put pojavljuje izvesna Borica Maljević i navodi kako je navodno njoj pokojni Alili Amdi  prodao objekat!? Nije li time, novim falsifikatom, Šapić hteo da zaštiti pravog ( katastarskog) vlasnika objekta? Da li ujaka Radeta Dedovića ili, kako neki opet tvrde samog sebe?

U svakom slučaju, gradskom građevinskom inspektoru je rečeno da slučaj vodi opštinski inspektor Veroljub Stevanović, koji je baš dan pre imao smrtni slučaj, pa je sve zapisnike i rešenja doneo novoproizvedeni građevinski inspektor Nebojša Jovanović!? Tako je i u martu 2017. investitor objekta bio pokojnik, Alili Amdi, a da je zapisnik primila Borica Maljević!?  Uvidom u katastar utvrđeno je da se na objekat upisao „izvesni“ Rade Dedović…  U spisima predmeta nema dokaza da je uopšte bilo požara – odnosno nema izveštaja vatrogasne službe!

Novo zamešateljstvo i ubacivanje do tada sasvim nepoznate osobe ( Borice Maljević) u čitav postupak trebalo je da zamaskira ime stvarnog vlasnika divlje sagrađenog objekta. Zašto? Samo i isključivo zbog nastalih troškova rušenja objekta, što je kasnije i usledilo na inicijativu i zahtev gradskih organa vlasti. Da je tako, dokaz je i činjenica da se postupak rušenja ovog objekta vodio kao protiv NN lica?! A, ako se zna da je opština  firmi koja je obavljala rušenja po danu plaćala oko 150.000 dinara, onda je jasno koliko  je para  sestrić uštedeo ujki….

Ekipa portala Emabrgo

Sutra: Kakva veze ima Borica Maljević sa Šapićem…

 

Falš rešenje o sanaciji?

Građevinski inspektor je na gradilištu objekta u Studentskoj 45a zatekao tablu na kojoj  je bio podatak da investitor poseduje  Rešenje o sanaciji  predmetnog objekta br.351-318/2016. Iako je traženo od opštine da pošalje to rešenje, oni ga gradskoj inspekciji još uvek nisu dostavili…

Оставите одговор