Šapić vlasnik BMW X5 i Tojote Rav 4 – iznajmio Šapiću predsedniku opštine!!!

Ovakav „doktor morala i poštenja“, zaslužuje mnogo više od funkcije gradonačelnika Beograda:

Kada je portal Embargo ekskluzivno objavio da Aleksandar Šapić koristi svoja dva privatna džipa kao službena, da sa opštinom ima ugovor o tome i da ih vozi o trošku opštine, odnosno građana Novog Beograda kao poreskih obveznika – brže bolje je pojurio u medije da sve to „na neki način“ demantuje!?

U izjavi za dnevne novine „Informer“, Aleksandar Šapić nije ni trepuno, a debelo slagao: „ ja sam jedan od retkih, ako ne i jedini predsednik opštine u Srbiji koji koristi svoj privatni automobil kao službeni! I nemam nikakav ugovor sa opštinom o tome“! Skoro doslovce je ovo izjavio predsednik opštine Novi Beograd. I mislio je, da je time rešio problem..

Naravno, da je portal Embargo odmah „potopio njegove laži“, a sada, posle nalaza i inspekcijskih organa ove zemlje, dajemo samo preko potrebno pojašnjenje cele ove priče, koja samo dodatno ruši lažni mit velikog sportiste, viteza, humaniste i čega sve ne još u liku i delu Aleksandra Šapića!?

Ono što, priznajemo ni portal Emabrgo nije znao, je podatak, da je Šapić svoje džipove ( BMW X5 i Tojotu Rava 4) iznajmio opštini još daleke 2013.godine. Naime, pod rednim brojem XO20-59, od 20.2.2013., zaveden je u opštini Novi Beograd  ugovor o korišćenju privatnog automobila u službene svrhe, džipa BMW X5, koji je u vlasništvu Aleksandra Šapića. Ugovor je zaključen između Uprave GO Novi Beograd ( korisnik) sa Aleksandrom Šapićem vlasnikom. U članu 1. ugovora određeno je da vlasnik ustupa svoj automobil na korišćenje u službene svrhe. Članom 3.ugovoreno je da vlasnik snosi troškove periodičnog održavanja, troškova održavanja i registracije automobila. Članom 4. ugovoreno je da ovlašćeno lice ima pravo na refundaciju troškova goriva!

Ali, izgleda da Šapiću to nije bilo dovoljno, pa je već 13.maja 2013.godine sa opštinom, odnosno Upravom GO Novi Beograd ( korisnikom) sklopio novi ugovor broj XO20-159, sa skoro istovetnim uslovima, ali za svoj drugi džip, Tojotu Rav 4!

– Ali, tek sada sledi glavni štos što je Šapić bio toliko velikodušan i human, pa je svoje džipove iznajmio opštini, koja, eto, izgleda nema sredstava da kupi vozila, pa je u pomoć pritekao veliki dobrotvor – tvrdi dobro obavešteni izvor Embarga.

Uvidom u putne naloge o korišćenju ova dva džipa koja je opština iznajmila od Aleksandra Šapića dolazi se do odgovora na prethodno postavljeno pitanje: na njima stoji da ih je koristio samo i isključivo Aleksandar Šapić!? I niko više nije mogao od opštinske Uprave da koristi ova dva džipa kpja su iznajmili od Šapića i za koja plaćaju troškove goriva, koliko god da su prešli kilometara i bilo gde putovali:

– Ugovorom nije bilo perdviđeno da opština plaća pranje vozila, a to je opština plaćala! –tvrdi naš sagovornik.

– Zamislite predsednika opštine, koji se vozi o trošku građana Novog Beograda 24 sata tokom cele godine i tako unazad pune 4 godine, pa još treba da mu se plaća nekoliko hiljada dinara godišnje i za pranje tih džipova!? Sramota. Šta bi tek taj radio kada bi se kojim slučajem domogao neke veće gradske fotelje? To, ni Felini ne bi mogao da zamisli, a kamo li  da izrežira…

Ali, ni ovde nije kraj ove Šapićeve autohumoreske sa tužnim krajem za njegove Novobeograđane: lično je  potpisao pravilnik 10.07.2104. o upotrebi službenih vozila u GO Novi Beograd, po kome svaki putni nalog mora imati precizne podatke o času polaska i času povratka vozila, mestu odlaska i dolaska, podatke o vlasniku vozila i podatke o vozaču…oznaku vozila, podatke o korisniku, puno ime i sedište vlasnika…

– U Šapinim putnim nalozima nema ničega od onoga što je sam propisao ! Čovek samog sebe demantuje i nipodoštava! Primera radi, u putnim nalozima za Tojotu Rav 2.0 za celu 2016.godinu umesto podataka o kretanju vozila, mestu polaska i mestu dolaska, odnosno umesto podataka o pređenoj kilometraži koja bi poslužila kao osnov za utrošak goriva jednostavno samo je upisivano „LOKAL“!?!

Šapić se očigledno iz sve snage trudio da radi baš suprotno od Pravilnika koji je lično potpisao i koji je stupio na snagu u Upravi GO Novi Beograd 2014.godine!? Ili je toliko bahat, da ga uopšte ne zanima šta je ranije potpisivao i odlučivao. Čovek je ubeđen da je bogom dan za narodnog vođu, da ga Novobeograđani vole i da će opet glasati za njega – iako sve što čini – čini samo za sebe. I tako godinama. Tako će raditi i ubuduće, ako opet nasednu na „slatkorečivu priču sportskog heroja“…

E. E.

Sutra: Gorivo građana trošio kao da džipove nije ni gasio…

Оставите одговор