Šapićeva bankrot – čestitka  Novobeograđanima!? (1)

U opštini Novi Beograd, struju plaćaju  zaduživanjem u Koletovoj banci:

Novobeograđanima se daje na znanje, da je njihova  opština Novi Beograd pred bankrotom!?

Od 11. decembra duguju Koletovoj AIK banci 20 miliona dinara, a da to još uvek i ne znaju!? Baš toliko je zafalilo za struju SC “Novi Beograd”, po pismenom priznanju direktora, Bojana Bovana, koji je tek  posle zaduživanja, obavestio Gradsko veće opštine Novi Beograd, koje je inače osnivač ovog Javnog preduzeća!?

Znači, prvo se zadužio, pa je tek onda obavestio osnivača! To nema nigde, osim kod Šapića na Novom Beogradu… Sve naopako, ali uvek u korist njegovih dubokih džepova!?

– Nema šanse da je to Bovan uradio, a da nije za to dobio zeleno svetlo od njegovog druga Šapića – tvrdi dobro upućeni izvor Embarga iz opštine Novi Beograd.

– Sportskom centru hitno je zafalilo 20 miliona dinara, koje nemaju! Predsednik Šapić je opštinsku kasu “ispraznio i potopio u Savu”! U njoj nema para ni struja da se plati, a kamo li išta drugo…Ili, su pare namenski sklonjene, zbog predstojećih izbora i Šapićeve kampanje…

Građani Novog Beograda, po ko zna koji put su izigrani, prevareni za novih 20 miliona dinara duga! Međutim, ostaje  misterija kako  javno preduzeće, Sportski centar “Novi Beograd”, i pored gomile zakupaca, koji valjda plaćaju kiriju, i činjenice da su indirektni budžetski korisnici – nemaju  ni prebijenog dinara u kasi! Nema para da se plati ni  tekuća potrošnja struje…Da li su pare “isparile” po naređenju Bovaniju “odozgo”?

Kako god bilo, da uoči beogradskih izbora ne bi pukla bruka, rešili su da se zadužuju! Ni manje ni više nego u AIK banci Miodraga Kostića-Koleta! I vrlo je interesantno, da se uvek u kriznim  finansijskim žarištima, posebno kod direktnih ili indirektnih  protivnika vlasti – uvek nađe Koletov novčanik. Kao prva pomoć, neka vrsta Hitne pomoći!? I što je još važnije “čovek daje milione  skoro na lepe oči”!?   Tako je bilo u slučaju Bojovićeve kupovine akcija  Energoprojekta, tako je Kole spašavao i neke tabloide od bankrota, a evo isto se dešava i kod Šapićevog zaduživanja kod “kralja šećera” – građana opštine Novi Beograd.

Uvidom u faksimil ugovora o zaduživanju Javnog preduzeća SC “Novi Beograd”, jasno se vidi, šta je dato u zalog za 20 miliona dinara kredita: pa skoro svi ugovori koje je SC potpisivao sa zakupcima prostora, poput Telekoma, Telenora, Vip Mobile, Alma Qvatro, nekih sportskih klubova, kafića i drugih lokala…

Da li to znači, da je ovim zaduživanjem, ovo javno preduzeće izgubilo sve izvore prihoda? Ili ih uopšte ne zanima šta će biti za dve godine,do kada treba da se pare vrate AIK banci!?

U Novu godinu svako ulazi sa prelepim željama, verom u zdravlje i bolji život! Novobeograđanima, njihov predsednik, Aleksandar Šapić, podelio je dve vrste poklona: deci na radost paketiće, a njihovim roditeljima, na žalost i kuknjavu novi kredit, novo zaduženje opštinskog javnog preduzeća u iznosu od 20 miliona dinara!!!

Lako li je ovako biti predsednik opštine. Ali, svemu dođe kraj, a Šapić, Bovani i ekipa dobro znaju da su vrlo blizu kraja….

– Navikli žuti, da žive na foru, jer su to radili od 5.oktobra 2000. – tvrdi sagovornik Embarga.

– Da li se sećate Bovanija, kako je sa Žikom Paukom u Parking servisu rukovodio i plaćao milione Hrvatima za zakup softvera sa koga je išao ceo sistem naplate!? To su bila vremena, kad su radili šta su hteli i kako su hteli… Gospodin Bojan je uvek znao da se lepo udomi. Život na visokoj nozi. Pa, samo koliki su troškovi voziti jaguara? Treba sve to poplaćati…Bojanov brat je profesor na Pravnom, pamte ga student “ko zlu paru”…I kad su sve žute lađe potonule, eto, Bojan je našao utočište kod Šapića, “brata po partijskoj I onoj drugoj, drp liniji”. Kao i mnogi drugi bivši žuti beogradski jurišnici…

P.J.

Оставите одговор