Šapićeva grupa isfolirala“ tužioca!?

Propao prvi pokušaj saslušanja osumnjičenih iz opštine Novi Beograd:

Jedna od najuglednijih advokatskih kancelarija kod nas, ponudila je antikorupcijskom portalu Embargo pre dva dana opkladu u 1.000 evra, da se niko od osumnjičenih „Šapićevih pajtosa“ neće pojaviti u ponedeljak 12.02. na saslušanju pred tužiocem Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, po Krivičnoj prijavi MUP-a koja je podneta 10.januara ove godine!? I bili su u pravu!

Saslušanje svih osumnjičenih je odloženo za 5. i 9. mart ove godine?! Aleksandra Šapića, posle saslušanja pomenutih!  Znači, taman da se završe beogradski izbori i da se vidi rejting Aleksandra Šapića, odnosno da li će i kome trebati njegovi odbornici u postizbornoj političkoj matematici… Ako, uopšte bude imao ijednog odbornika, a verujemo da sigurno hoće!

Nismo smeli da prihvatimo opkladu, jer smo znali da je to sasvim izvesno! Da je ovo odavno oprobana šema razvlačenja sudskih postupaka u nedogled i da nikome u Srbiji ni ne pada na pamet da takve stvari sankcioniše…. Zauzetost na poslu, lekarska uverenja, službena i privatna putovanja u inostranstvo su samo neki iz repertoara „ za foliranje i izigravanje“ pravosudnog sistema Srbije u kome najbitniju ulogu igraju advokati odbrane.

Naime, u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva koje je juče dobio portal Embargo, piše da su advokati, blagovremeno tražili i  odložili saslušanje službenika opštine Novi Beograd, Nebojše Jovanovića i Vladana Čolovića zbog službene sprečenosti!? Valjda na poslu u opštini? Drugih poslova, koliko  svi znaju – nemaju!  Izgleda da su toliko zauzeti da ne mogu da pređu pešice stotinak metara kolika je razdaljina od zgrade opštine do zgrade u kojoj je trenutno smešteno Treće osnovno javno tužilaštvo na Novom Beogradu?!

Slučaj nedolaska Borice Maljević, gospođe od koje je Šapićev otac po slovu ugovora kupio svojevremeno stan (kuću) na Bežanijskoj kosi je malo komplikovaniji! Njen advokat je tvrdio da ona nije ni primila poziv jer je na putu u inostranstvu, ali se uskoro vraća… Dok se za osumnjičenog  Šapićevog ujaka, zvaničnog kupca Alilijevog lokala u Studentskoj 45a, Radeta Dedovića tvrdi da je u bolnici i tužilaštvu je dostavljena medicinska  dokumnetacija!

U svakom slučaju, „ svi junaci nikom ponikoše“. Razbežaše se i „po belom svetu“, te tako svog „ideologa Šapu“ ostaviše na cedilu… Ali, ne mora da  brine ni on, sve dok u srpskom pravosuđu preovladava žuto presvučeno plavim…

P. J.

Оставите одговор