Šapićeva grupa konačno pred licem pravde – na optuženičkoj klupi!?

Počelo suđenje u vezi afere sa lokalom u Studentskoj 45a na Novom Beogradu:

Nema više vrdanja! Šapićeva grupa koja godinama izigrava i na najgrublji način ruši sistema funkcionisanja lokalne samouprave – mora sesti na optuženičku klupu!

Istina, za sada je jedino počeo postupak po privatnoj tužbi porodice Alili zbog osnovane sumnje da im je familija Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd “na pravdi boga otela lokal” u Studentskoj 45a, na Novom Beogradu za mizernih 30.000 evra!?
Krivični postupak protiv iste Šapićeve ekipe, za ista dela, po Krivičnoj prijavi MUP-a Srbije, posle silnih prebacivki i oglašavanja nenadležnim raznih Tužilaštava – konačno je stigao u Više javno tužilaštvo, u novoformirano Odeljenje za borbu protiv korupcije, pa se veoma brzo očekuje početak postupka protiv službenika opštine Novi Beograd i sa njima povezanih lica spolja… Naravno, opet na čelu sa Aleksandrom Šapićem…
Pre neki dan u Višem sudu u Beogradu, održano je prvo ročište po privatnoj tužbi porodice Alili ( naslednici pokojnog Amdija Alilija, prvobitnog vlasnika lokala u Studentskoj 45a) na kome je sud prihvatio da postupa po skoro kompletnom tužbenom zahtevu i time je praktično krenuo postupak raspetljavanja zamršenog klupka očigledne “prevare” prilikom kupoprodaje pomenutog lokala iz oktobra 2016.?!

Teško bolesni Amdi Alili nije bio u stanju da prodaje lokal!?

Naime, advokat porodice Alili, iz poznate advokatske kancelarije Aleksić, je u tužbi naveo da je ovaj lokal od sto i više kvadrata na veoma dobroj novobeogradskoj lokaciji zvanično prodat za smešnih 30.000 evra, što pobuđuje osnovanu sumnju da u ovom poslu nisu čista posla? Sumnju da je pokojni Amdi Alili prevaren ( ili ucenjen) da lokal proda po ovako niskoj ceni, jača i činjenica da se u ceo postupak kupovine lokala umešala porodica Šapić, odnosno, Aleksandrov otac Miloš, pa i njegov sin ondašnji i sadašnji predsednik opštine Novi Beograd?! O tome, da su se Miloš Šapić i pokojni Amdi Alili veoma dobro poznavali, da je Miloš bio veoma drag i rado viđen gost kod komšije Amdija u njegovom lokalu – postoje brojni svedoci… Pa i da je boravio u stanu Amdija Alilija, da je učestvovao u samom činu dogovaranja prodaje zvaničnom kupcu, Radetu Dedoviću, svom šuraku, odnosno ujaku Aleksandra Šapića… Upravo ovi podaci otvaraju osnovanu sumnju, da je Dedović bio samo maska, a da je stvarni kupac bila porodica Šapić ( Miloš ili Aleksandar, potpuno je svejedno)!? To će posredstvom brojnih svedoka tužilac pokušati i da dokaže tokom sudskog postupka…

Otac i sin: Amdi i Hamit u vreme kad je otac bio zdrav!

Po opštim ocenama, ključni svedok svega onoga što se “iza kulisa” dešavalo tokom “ubeđivanja Amdija Alilija” da za mizerne pare proda svoj lokal ( koji mu je bio sve u životu u Beogradu, daleko od Gostivara i svoje porodice) je izvesna Nada Batar, osoba koja je radila u pomenutom lokalu, koja je bila decenijama Amdijeva desna ruka i za sve privatne poslove?! Ona je takođe na listi tuženih, jer postoji osnovana sumnja da je upravo ona uticala na Amdija Alilija da se lokal proda po ovako niskoj ceni..Po tužiocu, ona je direktno odgovorna što je ovakav ugovor potpisan, ona je Amdijevom sinu slala novac od prodaje lokala, iako to nije bila njena ugovorna obaveza?! Ona je bila prisutna i kada je Amdijev sin Hamit izbacio Miloša iz očeve sobe, jer on nije bio u stanju ni da priča, a kamo li da pregovara o prodaji lokala… Ali, Nada je uspela da sve to sama sa svojim gazdom Amdijem i Šapićima završi?! Kako?
Porodica Amdija Alilija živi u Makedoniji i niko od njih nije bio prisutan u trenutku potpisivanja ugovora, bez obzira što je Amdi ( oktobar 2016.), bio teško bolestan, praktično na samrti u postelji i bez mogućnosti zdravorazumskog rasuđivanja?! Upravo zbog tih okolnosti, tužilac traži i saslušanje notara Danke Carić, koji je bio u stanu Amdija Alilija, gde je potpisan i overen ugovor o kupoprodaji, na okolnost da li je Amdi znao šta potpisuje toga dana? Zatraženo je, a sud je prihvatio, da se izvede i neuropsihijatrijsko veštačenje, da li je Amdi Alili bio sposoban da potpiše jedan ovakav ugovor?
Da je sve obavijeno čudnim okolnostima, dokaz je i činjenica da je Amdi Alili umro mesec i po dana posle potpisivanja famozne prodaje lokala, tačnije 28.decembra 2016.godine! Međutim, gospođa Nada do sada nije htela ni reč da kaže o ovom slučaju, niti čak da o tome razgovara sa Amdijevim sinom, Hamitom, kome je ona lično prosledila deo para od prodaje lokala… Porodica osnovano sumnja da lokal nije prodat ni za 30.000 evra, koliko piše u ugovoru, već za samo 15.000, koliko su oni zvanično dobili i to posredstvom pomenute Nade Batar?!
O svemu tome, posebno o činjenici da je lično u stanu pokraj očeve postelje jednom prilikom video Miloša Šapića, posvedočiće na sudu Amdijev sin, Hamit Alili… Pa i to, kako ga je MIloš Šapić požurivao da što pre iznese stvari iz očevog lokala, koji je “navodno” kupio Rade Dedović…
Sud je sve ove zahteve tužioca prihvatio, pa i da tokom postupka budu saslušani i Šapići, ali i još neki svedoci, oni koji su pre ove kupoprodaje, pregovarali sa Amdijem oko kupovine ovog lokala. Zvanično u zapisnik su ušla imena potencijalnih kupaca, Milana Damčevića i Zorana Savića, obojice iz Beograda, koji će biti pozvani kao svedoci… Prema onome što se za sada zna, njima je Amdi Alili za lokal tražio čak 150.000 evra, pa je i njima bilo veoma čudno, kada su iz medija saznali da je lokal prodat za samo 30.000 evra!?
Odbrana tuženih uglavnom odbacuje sve navode tužioca, pokušavajući da ceo postupak svede na nekakav lični, privatni ( dužničko-poverilački!?) odnos između pokojnog Amdija Alilija i zvaničnog kupca lokala Radeta Dedovića?! Naime, tvrde, kako su se godinama poznavali i kako je navodno Amdiju Dedović pozajmljivao novac?! Što se tiče navodnog požara i lažne rekonstrukcije lokala posle kupovine, u ceo slučaj “ uvode novo lice”, izvesnu Maricu Boljević, ( gospođu od koje je godinu dana ranije Miloš Šapić zvanično kupio stan (kuću) na Bežanijskoj kosi i kao takva sigurno ne može da bude kredibilan svedok odbrane!?) koja je takođe navodno imala nekakav ugovorni odnos sa pokojnim Amdijem Alilijem u vezi spornog lokala… Jedino su saglasni da prihvataju da se sasluša Miloš Šapić na okolnost dugogodišnjeg poznanstva sa Amdijem Alilijem!
Ali, valja napomenuti i to, da će na ishod ovog postupka po privatnoj tužbi porodice Alili imati presudan uticaj Krivični postupak koji će uskoro početi protiv iste, Šapićeve grupe, baš na okolnosti pojave falsifikovanja potpisa Amdija Alilija na nekim dokumentima u opštini Novi Beograd, stavljanje imena mrtvog čoveka na tablu gradilišta kao investitora i još mnogo toga… O tome je tokom policijskog pretkrivičnog postupka, Amdijev sin Hamit već dao opširan iskaz… na osnovu toga je I usledila Krivična prijava MUP-a Srbije protiv Šapića i ostalih…
P.J.

Оставите одговор