Šapićeva grupa u novoformiranom Odeljenju tužilaštva  za suzbijanje korupcije! (VIDEO)

Hapšenja zaposlenih iz opštine Novi Beograd kao krunski dokaz za odavno podnete Krivične prijave:

Grupa Aleksandra Šapića iz opštine Novi Beograd osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja u aferi kupovine i divlje gradnje lokala u Studentskoj 45a, falsifikovanju dokumentacije i mnogo toga još, po Krivičnoj prijavi MUP-a Srbije – biće prvi predmet novoformiranog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminala i terorizma u okviru Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Antikorupcijskom portalu Embargo ovo je potvrđeno iz Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, u koje je, posle duge šetnje,  početkom ove godine prebačen predmet iz Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal. U ovom tužilaštvu trebalo je sredinom februara da budu saslušani glavni akteri Šapićeve grupe,  građevinski inspektor Nebojša Jovanović, njegov kolega iz opštinske Uprave, Vladan Čolović kao i lica sa strane u ovoj aferi: izvesna gospođa Borica Maljević, koja se potpisala na nalaz inspekcije u postupku divlje gradnje lokala u Studentskoj 45a na Novom Beogradu i gospodin, Šapićev ujak, Rade Dedović koji je zvanično kupio lokal od sada pokojnog Amdija Alilija °za siću“,  više od 100 kvadrata luksuzno opremljenog lokala za samo 30.000 evra!?

Kako to obično biva u Srbiji, na prvo saslušanje niko od pozvanih nije se pojavio. Svi su imali „debela“ opravdanja: Gospoda iz opštine Novi Beograd Nebojša Jovanović i Vladan Čolović su izostanak pravdali prezauzetošću. S obzirom da je proteklog vikenda Nebojša Jovanović uhapšen u akciji MUP-a na suzbijanju mita i korupcije – jasno nam je sada razlog njegove zauzetosti, koji je njegov advokat tako revnosno opravdao!? Za druge članove ove „organizovane grupe“ se od njihovih advokata čulo, da su neki bolesni, neki u inostranstvu, te zbog toga nisu ni primili poziv iz Tužilaštva… Inače, posle njihovog saslušanja trebalo je da pred tužiocem da bude saslušan i Aleksandar Šapić,predsednik opštine Novi Beograd, po opštim ocenama upućenijih, „alfom i omegom svih tih nezakonitih dešavanja“?

Ni drugi pokušaj njihovog saslušanja zakazan za 5.i 9.mart nije uspeo! Poznati advokat porodice Alili, gospodin Nemanja Aleksić, koji je takođe podneo Krivičnu prijavu protiv pomenute grupe Aleksandra Šapića je to odmah prokomentarisao „ da se kupuje vreme do održavanja beogradskih izbora, kako bi se videlo, da li će i kome trebati Šapićevi odbornici u postizbornoj matematici“!? Spas i za Treće osnovno javno tužilaštvo, koje je samo na minut hoda od zgrade opštine Novi Beograd stigao je 1. marta u novoformiranom odeljenju Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije…

S obzirom na poslednja dešavanja i aktivnosti Šapićevih inspektora na terenu posao će im biti znatno olakšan… Nezvanično, spominje se i mogućnost da neko od uhapšenih postane svedok-saradnik u već otvorenom istražnom postupku i na taj način pomogne u raskrinkavanju svega onoga što se godinama dešavalo u opštini Novi Beograd.

E. E.

Оставите одговор