Šapićeva inspekcija na teren ide „na šipku“?

Dok predsednik opštine Novi Beograd uživa u blagodetima državnog goriva  – inspektori muku muče…

Dok se „veliki predsednik Aca“ vozi u dva svoja džipa, dok ga službena  oktavija čeka „zlu netrebalo“, dotle inspekcijske službe na teren idu  najčešće „ na šipku“, jer prastare „ zastave i jugići“ više su u kvaru nego što rade… I to ne smeta „moćnom predsedniku“! Izgleda da mu ta služba i nije potrebna, s obzirom koliko i šta ruši na teritoriji  Novog Beograda:

-Inspektori na teren neretko idu autobusima, jer od starih „jugića“ i četiri krša, automobila tipa „zastava 101“ dva su bila uvek u kvaru, dok na druga  dva nikada nije bilo volje, a izgleda ni para, da se kupe bar akomulatori, pa su se po ciči zimi i niskim temepraturama morali  paliti na kablove – priča jedan od upućenijih u materijalnu situaciju i integritet zaposlenih u opštini Novi Beograd.

– Nedavno su konačno prefarbane, da se skroz ne brukamo kada stignemo na teren, na divlja gradilišta koja finansiraju milioneri?! Zamislite samo, kako gledaju kolege, kad se jedva dovuku u tim kršinama…U isto vreme, „njegovi novozapsoleni“ imaju „befel“ da rade šta hoće i kad hoće. Oni voze „malo“ bolje službene automobile,opel astre i imaju samo jedan zadatak. Da budu beskrajno odani šefu Šapiću i da mu redovno podnose izveštaje sa terena, ali ne o predmetima, nego o ponašanju naših kolega…Da slučajno neko ne dirne u Šapine saradnike i prijatelje…

Odavno ništa ne štima u radu opštine Novi Beograd. Otprilike od kada je njen predsednik, Aleksandar Šapić umislio da može visoko u političkom životu Srbije, pa je stezanje kaiša počelo odavno. Ali, ne stezanje radi opšte štednje, nego radi ulaganja u njegovu reklamu, kampanju  koja uopšte ne prestaje i traje od prvog radnog dana na mestu predsednika opštine. Za te svrhe, ima para u opštinskoj kasi – koliko hoćete?!

Kao jedna od prvih mera „ ceđenja suve drenovine“ novog(starog)predsednika bila je udar na sirotinju, one sa najnižim platama u opštini: otpuštanje čistačica i drugog pomoćnog osoblja.

-Kakva smo mi beda i jad, kad naše koleginice od kuće donose hemiju da očiste svoju kancelariju, hodnike i WC – jada se jedan od zaposlenih, koji naravno ni za živu glavu ne sme da se javno predstavi, jer bi to značilo i automatski otkaz!? – Evo, dokle je stigla najmnogoljudnija opština. Ali zato, na njegovom spratu radi kafe kuhinja i čistačica. Za njega se svako jutro ( ili bolje rečeno skoro podne, jer najčešće tada dolazi na posao?!) sprema doručak, kupuju jaja i slanina… Bilo je reči da zaposleni doručkuju u pekari-restoranu u prizemlju, ali se posle sa tom idejom stalo… Tek, ni predsednik tu ne silazi na doručak, valjda da ga kolege ne bi gledale, već doručkuje u kabinetu, na radnom stolu, među papirima i svojim friško donetim ukazima i  .. Čovek sa strane, bi pomislio da je toliko zauzet, pa nema vremena ni da ode na doručak. Treba  samo ispratiti u koje vreme svaki dan dolazi na posao i kada odlazi?

E.E.

 

 

Tetovažama – plaši goste opštine!

Aleksandar Šapić izgleda da dobro i ne poznaje bon-ton u oblačenju i ponašanju u ustanovi na čijem je čelu. Tako neretko na posao, posebno leti, doalzi u košulji sa kratkim rukavima! Onda puni sjaj dobiju njegove silne tetovaže duž ruku!

Kako se tek osećaju oni koji zvanično dođu kod njega, možete zamisliti… Pomisle da su došli kod nekakvog šefa mafije, a ne kod predsednika najmnogoljudnije opštine u Srbiji?

 

 

Оставите одговор