Šapićeva lista – „ smućkaj, pa prospi“…

Izborna lista predsednika opštine Novi Beograd prepuna porodičnih i privatnih veza:

Skupljeni „ na brzaka, s brda, s dola“,  „ po babu i stričevima“, bez ikakvog programa i ideje vodilje!

Ovako bi se u najkraćem definisala krnja izborna lista za beogradske izbore, Grupe građana Aleksandar Šapić –gradonačelnik! Baš su najobičnija, najneformalnija Grupa građana! Mogli su se zvati i Grupa pecaroša, ali onih koji pecaju opštinsku kasu?!

Kakve li tek ironije da se lista zove gradonačelnik, a Šapić se u startu odrekao trke, jer je predao listu sa samo 48 kandidata za odbornike Skupštine grada!?

A, kako tek izgleda spisak sa imenima kandidata za odbornike? Prvi na listi, doktor nauka, Aleksandar Šapić, mada bi trebalo javnosti konačno da objasni čega je on to doktor nauka?

Na spisku su skoro svi članovi porodice Šapićeve lične sekretarice u opštini Novi Beograd: studenti, ćerka Mina ( čak na 6.mestu liste), sin Nikola Kitanović( na 24.mestu), ali i suprug Saša ( trideseti na listi) Kitanović, koji je inače,po zanimanju informatičar.

Ako ste mislili da je tu kraj ove porodične liste varate se: na 38.mestu je Šapićeva svastika Mirjana Antonijević, master inženjer arhitekture, piše na listi u rubrici zanimanje…

„Šapa“ je  zbrinuo  i drugu sekretaricu, Draganu Adamović ( na odličnom 29.mestu), valjda verujući da u njima ima sakriven veliki politički talenat!?

Da nije samo Šapić na listi zbrinjavao članove porodice, pobrinula se njegova „desna ruka u opštinskim muljanjima“, Marija Leković, čuvena Maca! Ona je na listu, za svaki slučaj, po sistemu „ ako prođe prođe“, ubacila svoje ćerke, studentkinje: Dunju, koja je na odličnom 16.mestu i Ivu, koja je malo lošija, na 31.mestu! Da se deca od malena nauče šta je politika i koliko je ona bitnija od bilo koje fakultetske diplome…

Uostalom, i sami pogledajte kompletnu Izbornu listu Grupe građana –Aleksandar Šapić – gradonačelnik!?

P. J.

 

Оставите одговор