Šapićevi „Boni i Klajd“!

   Zašto bi samo Amerika imala pljačkaški bračni par kao  medijski brend:

Do pre neki dan Amerikanci su jedini imali privilegiju, da imaju čuveni bračni par pljačkaša  „Boni i Klajd“! Skoro da nikoga nema ko nije čuo za njih i da ne zna čime su se bavili…

Sada i Srbija ima „Boni i Klajda“! To su, Šapićeva  pre dva dana uhapšena  ujna Ranka Dedović, i njen suprug, ujak Rade Dedović!?

Doduše, ujak Rade još nije uhapšen, a s obzirom da se policijski obruč steže oko njega zbog afere oko kupovine lokala u Studentskoj 45a – vrlo je verovatno da će i on uskoro  makar u istrazi „iza rešetaka“!? I to ne samo on, nego i još neko iz bliže familije! Jer, teško je pred zakonom i javnošću ( a da ne govorimo o ličnoj časti i poštenju)  održiva  priča o tome kako je za samo 30.000 evra kupio lokal od najmanje 104 kvadrata kod „Studenjaka“, od čoveka koji je bio teško bolestan, na morfijumu i praktično ne(sposoban) da potpisuje ikakav ugovor!?

Pri tome,Šapićev ujak Rade Dedović, niti iko od porodice Šapić, koja je Alilija odlično poznavala –  ne obaveštava Alilijevu porodicu da dođe u Beograd i bude svedok kupoprodaje! Ako iz Makedonije nije mogla da dođe stara i bolesna supruga Husnija, onda je mogao da dođe bar sin Amid ili jedna od dve ćerke… Ali, nije? Zbog čega? Zbog cene koja je ispod svake realne cene?! To i nije bila cena, pre bi se reklo u(cena)!?

Kupoprodaja se obavlja u najvećoj žurbi, a koliko je sve sumnjivo i koliko je ceo posao bio nemoralan i neprofesionalan, neka posluži i činjenica, da je prodavac lokala „ Ideks 10“ kod Studentskog grada, mesec i po dana posle prodaje lokala –umro! Bolovao je od teške i neizlečive bolesti… Poslednja tri meseca ležao je u krevetu, praktično nepokretan. Prijatelji su ga nosili do kola i vozili na VMA, na zračenja i terapije…Uz  njega je jedino bila gospođa Nada, dugogodišnja radnica iz lokala. Ona je sve vreme bila uz njega.  Prošla je sav pakao Alilijeve teške bolesti i ona najbolje zna  da nije bio sposoban za razgovor, a kamo li za ikakvu vrstu prodaje? Pogotovo ne lokala, koji mu je bio važniji i od svog života!

Portal Embargo i dobro obaveštenih krugova saznaje da policija intezivno vodi istragu ovog slučaja, pod kojim je uslovima obavljena prodaja lokala? Pa kasnijeg  „takozvanog“ požara u tek kupljenom lokalu, pa divljoj gradnji u kojoj je investitor bio mrtav čovek ( Alili Amdi) i postupku opštinske inspekcije koji se vodio za rušenje protiv NN lica, a znalo se da je objekat kupio Šapićev ujak Rade Dedović!!!

Sve rečeno otvara ozbiljne sumnje da je učinjeno više krivičnih dela… U predistražnom postupku policija je već obavila razgovor sa sinom pokojnog Alili Amdija i sasvim je sigurno da se na tome neće stati…

S druge strane, Aleksandar Šapić je javno priznao da je već „ u svojstvu građanina“ davao izjave za divlju gradnju na Bežanijskoj kosi“…. I odmah u jednom dnevnom listu se požalio da su se svi urotili protiv njega: država,inspekcije, policija…

-Sve je to samo bacanje prašine u oči javnosti, ta priča o divljoj gradnji i davanje mu medijskog prostora da „kuka“, još da pomislimo kako je neki sirotan i mučenik – tvrdi  sagovornik Embarga iz opštine Novi Beograd.

– Naprotiv, mogo ima ozbiljnijih tema zbog kojih on treba da bude saslušan u policiji: počev od ovog lokala u Studentskoj 45a, da se utvrdi kolika je njegova umešanost u ceo slučaj, pa kako je „ukrao“ celu opštinsku Fondaciju, sve do toga kako je i koga zapošljavao u opštinu, a  radili su i njegove privatne poslove u Udruženju i kao kućna posluga… Kako je milione trošio,odnosno plaćao neke „fantomske“ NVO… Sve su to nadležni organi zvanično zabeležili, pa je sada samo na istražnim organima: hoće li da sankcionišu to ili ne? Ustupaka nema, niti sme da bude!

U tim istim dnevnim novinama (tabloidu), kojima Šapić jedino daje izjave(!?), na pitanje novinara da prokomentariše hapšenje ujne Ranke Dedović, lakonski odgovara, „kako on ne može odgovarati za ono što radi familija“,  u stilu  da niko ne može biti kriv za dela rođaka i šire familije…Još pita novinare, kakve on veze ima sa slučajem zbog kojeg je uhapšena njegova ujna Ranka?

Šapić bi načelno bio u pravu, ali ga kao omča oko vrata, steže samo jedna sitnica! A, to je činjenica, da su ujna Ranka i ujak Rade Dedović bili veoma bitni  članovi njegovog političkog udruženja. Na izborima, na njegovoj izbornoj listi, ujna Ranka Dedović je bila druga na listi, odmah iza njega, dok je ujka Rade Dedović bio na odličnom 7.mestu!? E, zato i  sestrić mora da snosi odgovornost što ima takve političke saradnike.

Ili, da možda ne mašta, da kao gradonačelnik Beograda ujnu postavi da vodi finansije Beograda, jer se, eto dokazalo, „ da ume sa tuđim parama“, a ujku da vodi građevinarstvo, a građevinska  inspekcija da mu bude uža specijalnost!?

Kako se taj Šapićev san nikada neće ostvariti, oni će ipak  ostati samo upamćeni kao Šapićevi „Boni i Klajd“…

P.J.

 

 

Оставите одговор