Šapiću, ni gram benzina ne sme o trošku opštine u privatni džip!?!

Predsednik opštine Novi Beograd se pravi nevešt i naivan:

Na jednu od  priča Embarga o tome kako je i na koji način Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd „ ujarmio“ svoj privatni džip za potrebe predsednika opštine i za još neke detalje na koje su ukazali građani ove opštine, o tome ko se sve vozi o opštinskom trošku –  u dnevnom listu Informer ( mada bi lično voleli da se javio i nama, prim.aut.) reagovao je lično prvi čovek najmnogoljudnije opštine u Srbiji:

Šapić odgovorno tvrdi kako nije tačno da je iznajmio svoj džip opštini i da nije tačno da koristi gorivo o trošku opštine… Ali, priznao je, „SAMO KAD IDE NA SLUŽBENI PUT,KORISTI SVOJ LIČNI AUTOMOBIL  I TADA KORISTIM BENZIN“, kraj citata, njegove izjave.

E, pa gospodine predsedniče, ovako stoje stvari: demantovali ste, da nije šija ( a i dalje mislimo da smo mi kompletno u pravu, odnosno ljudi koji to pismenim putem tvrde), ali ste potvrdili da je vrat u pitanju! Da pojasnimo: tako naš narod tvrdi, kad nekoga uhvate u laži, kažu, „ nije šija, nego vrat“…

Negirate da ste iznajmili opštini svoj auto, da ne koristite gorivo na račun opštinske kase, ali potvrdiste da samo kad idete na službeni put, idete svojim džipom i onda, samo tada – koristite gorivo (benzin) o trošku opštinske kase!? Pa kako se to zove, gospodine Šapiću? Da li znate, ili se i dalje pravite naivni i neupućeni, da po Zakonu o lokalnoj samoupravi i još nekim  podzakonskim aktima iz ove oblasti, ne smete ni gram goriva da sipate u svoj privatni džip –o trošku budžeta dotične ili bilo koje druge državne institucije i samouprave?Da li znate da ni predsednik, ni premijer niti bilo ko drugi od zvaničnika ove zemlje – ne sme, niti po zakonu može da sipa gorivo o trošku države u svoj privatni auto?

Da li znate, a sigurni smo da znate, da se o trošku samouprave može sipati gorivo samo u službeno vozilo? Kako onda idete na put sa privatnim vozilom?  Da li i na koji način naplaćujete putne troškove, kad priznajete da idete svojim, privatnim vozilom?

Mnogo pitanja koja sasvim demistifikuju ovu vašu providnu populističku priču i pokušaj nekakvog demanta! Sasvim nam je jasno, da su dokazi u opštini o svemu ovome „ iza sedam brava“, „ da u opštini, među zaposlenima koji nisu vaši,  vlada strah i od sopstvene senke“, ali, srećom postoje nadležni organi koji će sve ovo debelo istražiti! Verujemo, da  će sve ono što su ogorčeni građani i zaposleni u „vašoj opštini“ napisali i poslali – uskoro biti  i zvanično potvrđeno i  izaći na videlo. Živi bili pa videli, poštovani gospodine  predsedniče Novog Beograda.

I na kraju ono glavno, mada je  našim sugrađanima  jasno o čemu se ovde radi: da li znate, da je sipanje goriva u privatni auto  o trošku opštine, makar i jedan jedini put težak prekršajkoji se zove – zloupotreba službenog položaja?  Da li  ste svesni, da ste  javno priznali da zloupotrebljavate funkciju koju obavljate? I to sve po grbači građana, poreskih obveznika – o kojima toliko brinete i patite zbog njihovim problema….

Licemerno je, što tvrdite jedno, a u praksi se ponašate sasvim drugačije.  Ali, ovo je tek početak priče o tome kako radite i trošite u opštini za koju mislite da vam je skoro kao neka dedovina…

E. E.

Оставите одговор