Šapiću se “priviđaju” bukagije!?

U opštini Novi Beograd panika i strah –  vri kao u košnici:

Od kada je obelodanjeno da je protiv Šapićevog ujaka Radeta Dedovića i bliskih saradnika predsednika opštine  podneta Krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog afere sa Alilijevim lokalom “Indeks 10” – među  zaposlenima zavladala je neviđena panika i strah! Ali i kod dojučerašnjeg “velikog vođe”:

– Šapić je u panici da li će se istraga proširiti i na druge članove njegove porodice, pa i na njega lično, dok ga ponajmanje zanima ko će iz opštine odgovarati zbog “komuniciranja sa pokojnikom” i davanja dozvola! – tvrdi sagovornik Embarga iz opštine Novi Beograd.

– Svestan je, da je Krivična prijava dobro potkovana debelim dokazima, pa je sada u neviđenom strahu od mogućih posledica. Zna da je ujku on uvukao u ceo slučaj i sada ne zna kako da mu pomogne? Zna da ga je policija saslušavala i za neke druge slučajeve? A, tek, kakve su sve nezakonitosti pronašle inspekcijske službe grada… Takođe, čovek je bez imalo blama, gostujući na jednoj od američkih televizija izjavio kako je “za neke objekta podneo zahtev za ozakonjenje”?! Čega? Pa, on je javno priznao kako je kao predsednik opštine gradio na divlje, pa sada hoće da ozakonjuje? Da  li je moguće da je toliko bezobrazan i licemeran? Kako onda da ruši druge divlje sagrađene objekte, kad je on najbolji primer kako ne treba raditi…

Prema pričama njegovih bliskih saradnika, danima  pokušava da uspostavi  kontakt sa “onima gore”, za koje  veruje da mu mogu pomoći – ali je sve ostalo samo na njegovoj pustoj želji… Niko više ne želi sa njim ni da priča o tome, a kamo li da mu  pomogne?  Izgleda da je “Šapa” na brodu koji sigurno tone i sada niko ne želi ni da pokuša da ga spašava.

Isti izvor Embarga  tvrdi da je Šapić uvek bio poslovično paranoičan, da su mu se “priviđali” neprijatelji, ali se sada strah uvukao i među zaposlene! Strah koji im je stalno uterivao Šapić, zbog mogućeg  gubitka  radnog mesta, sada  je “mala beba” od onoga što ih može zadesiti od istražnih organa:

– Mnogi se samo pitaju “ ko je sledeći, koji će sesti na optuženičku klupu”? – priča izvor Embarga iz opštine Novi Beograd. – Atmosfera je nepodnošljiva, sa medijima se izgleda više uopšte ne komunicira, a i oni koji su o svemu tražili zvanične informacije – na sve načine se izbegavaju… Odugovlači se sa odgovorima, ili se, kao što rade vama, namerno šalju pogrešni podaci, odnosno ono što samo njima odgovara. Posle urađenih kontrola inspekcija sa gradskog nivoa, Šapić je svestan da je u velikim problemima i da ako nešto lično u skorije vreme ne preduzme, neće se dobro okončati po njega i njegovo poslovno i porodično okruženje! Izgleda da i njega čeka ista sudbina, kao bračni par Janković, da će početi bežanija najbližih saradnika-saučesnika?

Šapićev strah je sasvim opravdan. “Stigao je račun za naplatu”,  svega što je loše urađeno od kada je Aleksandar Šapić na čelu opštine Novi Beograd.

E. E.

Оставите одговор