Saša, odakle kuća u Londonu, tri velika stana u Beogradu?

U izjavi za Embargo predsednik opštine Paraćin tvrdi da živi samo od plate:

Paunović sebe predstavlja kao skromnog političkog funkcionera, pa je, eto, „slučajno“ zaboravio da kaže išta o nekretninama u Srbiji i Velikoj Britaniji o čemu se u Paraćinu odavno javno priča…

Neverovatno veliku, ali zasluženu medijsku i pažnju javnosti privukao je svojim nastupima u poslednje vreme Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, koji je i pored svih propusta, grešaka, korupcionaških i kriminalnih afera već 17 godina na ovoj funkciji.
Ničim izazvan ovaj nadobudni lokalni paraćinski funkcioner, dokazano neuspešan na dužnosti predsednika, izjavio je „da skromno i samo od svoje funkcionerske plate živi“.
Ova izjava otvorila je po svemu sudeći „Pandorinu kutiju“ oko čoveka koji je na mestu predsednika paraćinske opštine ostao definitivno nezasluženo samo zahvaljujući apsolutističkom i diktatorskom ponašanju, ucenama i pritiscima, potplaćivanjem i mitom?! Jer, u Paraćinu, ali i na mnogo većim prostorima države Srbije veoma je dobro poznato i ne zaboravlja se šta je i kako sve Saša Paunović radio proteklih skoro dve decenije, posebno u vreme kada se „bud zašto“ prodavala i rasprodavala imovina Paraćina, njegovih stanovnika, razvijene privrede i industrije.
U vreme svih prethodnih mandata i prodaje i preprodaje fabrika i preduzeća Saša Paunović je bio u glavnoj ulozi. Za najveće rasprodaje, poput cementare Popovac i Srpske fabrike stakla, tvrde upućeniji, direktno se radilo „ispod stola“ zarad ličnih interesa i lične koristi pojedinaca… Isti tvrde, da je upravo Saša Paunović u ovim „trange frange“ varijantama „dobro i ućario“…
Odavno se priča i tvrdi u pouzdanim krugovima bliskim samom Saši Paunoviću, „da ovaj skromni i pošteni Paraćinac koji živi samo od svoje funkcionerske plate“ ima najmanje tri stana u Beogradu!? I da je do sva tri došao baš u vreme kada su prodavani cementara i staklara, i da se u svaki od stanova uselio tek onda kada su po njegovom izboru svi „u fulu opremljeni“ najmodernijim i najsavremenijim uređajima i najskupocenijim uvoznim nameštajem?!
Nezvanično, reč je o tri stana na tri izazovne lokacije u Beogradu, jednom od stotinak, i dva od po „samo“ 80 kvadratnih metara. Kakve li ironije, odlučio se za „manju“ kvadraturu, kako ne bi „boli oči“ znatiželjnima!?!
Takođe nezvanično, jer do zvaničnih podataka je nemoguće doći – priča se da poseduje vrednu nekretninu – kuću u Londonu, koju je kupio posle korupcionaških poslova tokom privatizacije paraćinskih privrednih kolektiva! I to, na devojačko prezime svoje supruge, umesto na njihovo zajedničko prezime (Paunović), „ da se Vlasi ne dosete“…
I tako, dok sirotinja iz Paraćina i paraćinske opštine neprestano odlazi u zemlje Zapadne Evrope ili Skandinavije, luta svetom „trbouhom za kruhom“, dotle se Saša Paunović baškari po Beogradu, a neretko i po Londonu.
Veruje se, da će istoga časa, kada bude sišao sa vlasti u Paraćinu, odnosno, kada bude sklonjen voljom gladnih i jadnih, Saša Paunović postati i „predmet obrade“ istražnih organa, zbog brojnih zloupotreba i još brojnijih krivičnih dela tokom poslednjih 17 godina. Zbog toga je njegova borba da ostane u fotelji predsednika opštine mnogo više od puke politike! To je za njega pitanje opstanka u civilnom odelu. Da ga ne zameni onim na pruge?
Ekipa portala Embargo

Оставите одговор