Saša Paunović: “Na izborima je moja lista dobijala uvek oko desetak hiljada glasova”, od oko 50.000 upisanih birača!?  

Predsednik opštine Paraćin “preti” da će se suprotstaviti svom snagom “koristoljubivim preletačima, njiihovim kriminalcima, razbojnicima, tajkunima drugim saradnicima i plaćenicima”:

Zbog peticije građana za vanredne lokalne izbore Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin – tvrdi da ne brine mnogo!? Javno teško optužuje lokalnu opoziciju, a u isti kontekst stavlja i naš antikorupcijski portal “Embargo.rs”, optuživši ga, kao saučesnika u ostvarivanju njihovih “koruptivnih namera”… Uostalom, procenite sami, ko je u pravu iz njegovih odgovora na naša pitanja:

Kako objašnjavate neprimerena ponašanja i verbalne napade vaših pristalica na pripadnike drugih političkih opcija na ulicama Paraćina?

– Nije mi poznato da je iko od članova moje političke organizacije, javnih funkcionera i lica na bilo koji način povezanih u političkom smislu samnom verbalno napadao ili se neprimereno ponašao prema pristalicama drugih političkih opcija – odgovara Saša Paunović, na pitanja antikorupcijskog portala Embargo.

– Ako ima sličnih događaja (da su se neki građani verbalno sukobljavali zbog politike), savetujem da za razlog pitate same građane – učesnike takvih incidenata, pošto svaki punoletni građanin sam odgovara za svoje ponašanje. Paraćin je mali grad i ne bi trebalo da bude teško da se dođe do imena onih koji su u takvim događajima, koji su svakako za žaljenje, učestvovali.

Hocete li raspisati vanredne lokalne izbore ako vam bude predočeno dvadesetak hiljada potpisa sugradjana koji to izričito zahtevaju?

– Svako nezadovoljstvo građana shvatam veoma ozbiljno i jedva čekam da mi se predoče bilo kakvi originalni, po mogućstvu overeni kod notara, potpisi građana kako bih svakog od njih lično i direktno mogao da pitam za konkretan razlog nezadovoljstva i verodostojnost potpisa.Dok se to ne desi, obaveštavam Vas da predsednik opštine ne raspisuje lokalne izbore, da se peticijom ne mogu raspisati lokalni izbori, a sledeći su po zakonu 2020.god.

Da li uopšte možete kao funkcioner da ignorišete toliki broj sugradjana koji traže nove lokalne izbore? To je praktično skoro polovina biračkog tela, pa time vaša vlast gubi legitimitet?!

– Legitimitet lokalne vlasti stiče se na lokalnim izborima, a izbori su održani 2016.god. te nikakve krize legitimiteta nema. Birača u Paraćinu ima oko pedeset hiljada, a za većinu na izborima sasvim je dovoljna polovina biračkog tela, plus jedan birač, a eto i prema Vašoj tvrdnji preko 30 hiljada birača nije htelo da potpiše inicijativu o kojoj govorite. Na izborima je moja lista dobijala uvek oko desetak hiljada glasova. Pouzdano znam da ni jedan birač koji je podržao moju listu nije promenio mišljenje, očekujem pobedu i na izborima 2020.god. do kad nas čeka još mnogo posla.

Da li su tačni navodi da obilazite gradjane i lično, ubedjujući ih da ne potpisuju peticiju za vanredne izbore?

– Ne!

Kako komentarišete sve glasnije navode i javne istupe opozicije da ne birate načine i sredstva da sačuvate odborničku većinu u Skupštini Paraćina?

– Opoziciju čini skup partijskih preletača bez ikakvog moralnog i izbornog legitimiteta koji su isključivo iz ličnih interesa trenutno u povereništvu SNS u koje su došli posle lokalnih izbora 2016.god., najvećim delom iz G17+ ali i drugih stranaka. Potpuno mi je logično da oni ne biraju sredstva, uključujući i korišćenje usluga sajta „Embargo.rs“ kako bi ostvarili svoje koruptivne namere. Međutim, osim veoma velike želje da budu na mom mestu, druge kvalitete nemaju. Znam da su željni da dobiju na raspolaganje punu opštinsku kasu opštine Paraćin, ali od toga nema ništa. Koristoljubivim preletačima, njiihovim kriminalcima, razbojnicima, tajkunima drugim saradnicima i plaćenicima suprostaviću se svom snagom.

E. E.

Оставите одговор