Savez za Zabelu drogom finansirao napade na SNS i Vučića?

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Pančevu kojom je Branislav Lazin iz Vršca, lider Saveza za Zabelu i finansijer protesta protiv SNS i Aleksandra Vučića, osuđen na tri godine zatvora zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Lazinu je policija pronašla i oduzela skoro četiri kilograma marihuane.

Branislav Lazin, nekada vlasnik TV „Panovizija“, poznat je u Vršcu kao produžena ruka Milorada Đurića, dugogodišnjeg Pajtićevog pokrajinskog sekretara za informisanje, istaknutog člana DS koji je fašističkim metodama upravljao većim delom južnog Banata i koji je u ovu lokalnu TV stanicu, napravljenu od štapa i kanapa, sa svih nivoa vlasti upumpavao milione dinara sa svih nivoa vlasti.

PajtichPanovizija

Nije poznato da li je taj novac ulagan u hortikulturu, ali je poznato da je Lazin na vršačke ulice, poslednjih par godina, izvodio desetak sebi bliskih osoba, koje su sa nedostojnim parolama šetale gradom i bunile se protiv SNS, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i medija koji su ukazivali na ovu pošast.

S obzirom da je Lazin poznat u Vršcu kao čovek bez zvaničnih primanja, postavlja se pitanje kako su u Vršcu finansirani protesti protiv SNS i tribine Saveza za Zabelu?

Naslednice Đurića, potpredsednica DS Dragana Rakić i ostavljena poslanica Marinika Tepić, zaštitnice i bliske prijateljice Lazina, koji će zbog četiri kilograma marihuane robijati tri godine, mesecima javnosti serviraju priču o njegovoj nevinosti, umesto da osude lice koje je proizvodilo drogu. Neka svako za sebe razmisli o njihovim motivima.

Okrivljeni Branislav Lazin je oglašen krivim što je od tačno neutvrđenog dana sredinom 2016. godine zaključno sa 24. majem 2017. godine, u Vršcu, neovlašćeno proizvodio supstancu pod nazivom „kanabis“ i to tako što je tačno neutvrđenog dana od sredine 2016. godine kada je od prijatelja dobio opojnu drogu marihuanu u svežem stanju zajedno sa semenkama, istu razvrstao na listove, cvasti i stabljike, osušio je, prepakovao u odgovarajuću ambalažu koja je 24. maja 2017. godine prilikom pretresa njegove kuće od strane policijskih službenika pronađena i to delom u radionici, u zaključanoj fioci radnog stola upakovana u 3 plastične tegle ukupne količine 62,54 grama neto mase cvasti i grana marihuane, a delom u pomoćnoj prostoriji u 4 PVC kese u zamrzivaču ukupne površine 2.416,42 grama neto mase listova marihuane, dok je u martu 2017. godine u bašti svoje kuće u Vršcu semenke psihoaktivne supstance konoplje koje je dobio od prijatelja zasadio u zemlju, u plastične kofe i kanistre i tako zasađene semenke, od kojih je niklo ukupno 490 biljaka, zalivao, negovao, sve dok policijski službenici nisu taj zasad otkrili, posekli, oduzeli uz potvrdu, osušili ukupno 1460,39 grama neto mase suve materije, deo je obrazloženja presude koju je doneo Viši sudu u Pančevu, a potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Оставите одговор