Sedam grehova koji se ničim ne mogu oprati: Ponoš za NATO ponos i hrvatsku zavičajnu ljubav…

Rodjen u Golubiću pored Knina (nekad SFRJ, danas Hrvatska) gde je proveo detinjstvo i završio Osnovnu skolu. Srednju vojnu tehničku školu i vojnu tehničku akademiju završio u Zagrebu. Nije mu se odlazilo iz Zagreba, po njegovim rečima, gde je proveo 9 godina. Od 1986. do 1988. stacioniran u Užicu, a od 1988. presao u Beograd.

1. Nije mu palo na pamet da brani svoj kraj, svoj zavičaj i svoj narod od 1991.do 1995. Sedeo je mirno u Beogradu i sve to posmatrao. Cak je po sopstvenim recima razmisljao da pobegne iz zemlje u inostranstvo sve do 1995. Junacki. Potporucnik Borko Nikitovic iz Uzicke Pozege koji je 5 godina kasnije od njega (1991.) zavrsio vojnu akademiju u Beogradu kao najbolji u klasi, kao prvi u rangu, sa prosecnom ocenom 10,0 i kao najbolji u svim klasama od kada postoji JNA, nije bio takav junak da ostane u Beogradu, ususkan i uplasen, vec odlazi 1991.sa gardijskom brigadom u Vukovar da brani svoj narod i polaze svoj zivot za njega.

2. Posle vojne tehnicke akademije u Zagrebu nije završio nijednu vojnu školu u vojnom školstvu SFRJ, SRJ ili Srbije. Nije zavrsio komandno-stabnu školu ni generalstabno usavršavanje. Završio je samo magistarske studije na Elektrotehničkom fakultetu Beogradu. Nikada nije doktorirao. Večiti magistar.

3. Nikada nije komandovao operativnim sastavom vojske, korpusima i armijama. Nije komandovao ni nižim taktičkim, a kamoli združenim taktičkim jedinicama. Komandovao je samo vodom. Vod je najniža taktička vojna jedinica u kojoj je najčesće 30-setak vojnika.

4. Formirao je prvu kancelariju u ministarstvu Odbrane za saradnju sa NATO, koja je prerasla u odeljenje za saradnju sa NATO paktom. Pokazao se kao promoter NATO pakta u Srbiji, organizacije koja je pomogla Hrvatskoj pripremu i izvodjenje operacije „Oluja“, kao i progon 250.000 Srba iz Hrvatske.

5. Postao general 2005. bez ispunjavanja uslova za taj čin uz neposredan uticaj NATO pakta, a samo godinu dana kasnije 2006. uz neposredan uticaj istih postaje načelnik generalštaba. Srećom po vojsku je 2008. smenjen, a 2009. penzionisan.

6. Od 2010. zahvaljujući Vuku Jeremiću i njegovom predlogu, postavljen je za pomoćnika ministra spoljnih poslova (do 2012.).

7. Dok je bio načelnik generalštaba vojske Srbije (2006. do 2008.) letovao na Brionima (Hrvatska) uz aminovanje hrvatske države. Poseduje hrvatski pasoš.

Ovo nisu sedam smrtnih grehova, ali su gresi koje on u ovom životu ne može oprati. I ako sada narod glasa za ovog “ špijuna i kukavicu“, onda fali još samo da se pojavi neki musliman iz Bosne, kao kandidat za predsednika Srbije, pa da ludilo bude kompletno.

U blizini Knina (desetak kilometara udaljeno) nalazi se selo Kosovo. Tu je i pravoslavna crkva Sveta Lazarica a u blizini je i Kosovo polje i reka Kosovčica. Dotičnoj osobi sa hrvatskim pasošem nije palo na pamet da prstom mrdne za selo Kosovo iz svog zavičaja. Zašto bi onda branio najpoznatije Kosovo, koje je DNK srpskog naroda. NATO je već tamo, pa bi samo to još overio svojim potpisom (da im ga poklanja). A Srbiju bi branio kao što je i Knin branio.
Adresa autora poznata redakciji

Foto: Printscreen YouTube Medija centar Beograd