ŠEMSUDIN u Milovo ime najavio USTANAK

Zastrašujuće. U susret izborima u Nikšiću, prazniku demokratije, Milov štićenik, Šemsudin Šeki Radončić, najavljuje 13. jul, ustanak protiv volje naroda. Šeki u ime Mila. Ako ne ospori ovakvo podstrekivanje na građanski rat, kao naručilac i glavni glumac filma „Zavera“, zajedno sa vojvodom Velimirovićem i Sašom Sinđelićem, osuđenim zbog ubistva na 21 godinu zatvora u Hrvatskoj, formalni predsednik Crne Gore postaće saučesnik i član jedne organizovane, pravno zabranjene grupe, okrenute protiv demokratije i ustavnog poretka u Crnoj Gori.

Sada nam je do kraja jasno šta je Milo planirao najavljujući „odlazak u šume“. Šeki sve objašnjava. Nakon pobede demokratije u Crnoj Gori avgusta prošle godine, u toku je „meki državni udar“, koji se izvodi, prema njemu, sada od „najamničke vlade“, crkve i proruskih medija. „Najamnička vlada“ je njima, Milu i Šekiju, ona koju su izabrali većinski predstavnici naroda, a „patriotska“ je, naravno, ona koju bira Milo. Samo on, jer on je „stub“ Crne Gore, a ne njen narod. I zato će „biti ustanak“, kao 13. jula 1941. godine protiv nemačke italijanske vojne okupacije.

Šta ovi ljudi govore?! Izgubili su se u vremenu i promenama. Navikli da vladaju narodom, ne pristaju da narod vlada njima i svima drugima, a u ime zakona koji je iznad svih. Apsolutno iznad svih. I baš danas ova poruka mora da bude jasna. Pošto je ćutnja za Mila, nije za Šekija. U susret izborima dešavaju se opasne i kažnjive stvari. Svet je to video, juče su o tome govorili u pojedinim zapadnim ambasadama. Šeki hoće ustanak protiv demokratije, protiv naroda, protiv slobodne Crne Gore. Da bi na vlasti u Nikšiću ostala vladavina jednog čoveka, privatna vlast i zarobljena država. Ipak, moj lični utisak je da se radi o porukama iz očaja. Pred novom pobedom demokratije u Crnoj Gori oni misle da mogu uplašiti narod, staviti mu lisice na razum i zaključati njegovu slobodu.

Ne! Nikada i nikome u istoriji nije uspeo takav plan, pa neće ni Šekiju i Milu. I zato – pozdrav iz nasmejanog Nikšića. Sutra je ovde praznik demokratije i pobeda narodne volje. Samo to. A Milo i Šeki sutra neka snimaju filmove o sebi, a ne o istini i zakonu, sve dok Milo bude imao para sa tajnih računa. Crna Gora je mirna i ozbiljna. Ustanka nema, niti će ga biti, osim u njima, i njima sličim, okrenutim sopstvenim zabludama i beskrajno izgubljeni u patologiji jednoumlja.

Nacionalist.rs