Silna četvorka za naslov šampiona Bokserske Super Lige Srbije 2020/21.

Okončana je prva ofanziva srpskog klupskg boksa u sezoni 2020/21. u vidu mečeva odigranih kroz Super Ligu 2020/21. u kojoj se za plasman u polufinalnu fazu borilo osam ekipa podeljenih u dve grupe. Varta u očima, barut u rukavicama ne jenjavaju, bokseri su spremni za super finiš takmičenja koji će lansirati novog šampiona Srbije.
Iznenađenja nisu izostala, što čini dodatnu draž ovom ponovo živom delu takmičarskog olimpijskog boksa u našoj zemlji. Nakon 30 godina tavorenja i preživljavanja na marginama klupski boks je ponovo na velikoj sceni, o njemu se govori, on ponovo žari i pali svom svojom atraktivnošću, hrabrošću aktera i sjajem partija koje su obliovale kvalitetnim boksom. Zahvaljujući pomoći države Srbije i kompanije MTS bokserska Super Liga održala je svoj nivo i kontinuitet, održala je život, a dodatni super momenat učinli su i TV prenosi mečeva na TV Arena Fight.


Plasman među četiri najbolja tima izborili su aktuelni šampion BK Radmnički iz Beograda, neporaženi tim BK Crvena zvezda, iznenađenje sa severa naše zemlje BK Sombor koji su zauzeli prvo mesto u Grupi B, kao i uvek nezgodni i za pobedu raspoloženi tim iz Niša – BK Naissus koji je bogat talentovanim borcima.
Tim Zvezde, tim bez poraza za plasman u finale boriće se protiv Nišlija, uzdajući se u iskustvo kapitena Poletana i superteškaša Stankovića. “Krstaši” – beogradski Radnički je napravio sjajan potez kada je iz Prijepolja doveo Memića i najavljuje veliko pojačanje u super teškoj kategoriji za mečeve plej ofa. Somborci imaju mladog reprezentativca Ametovića i naturalizovanog Kubanca Moju, kapitena reprezentacije Srbije superteškaša Babića. Naissus nade polaže u mlade reprezentativce Docića i Hasanovića…
Prvo polufinale je na programu 8. jula kada Radnički Beograd dočekuje Sombor, 9. jula Naissus je domaćin Crvenoj zvezdi, 10. jula Radnički ide u goste Somboru, dok će 11. jula crvenobeli ugostiti Nišlije – BK Naissus.
Pred nama su spektakularni mečevi plej ofa koji će na površinu izbaciti svu raskoš i čar boksa i učiniti ponosnim sve ljubtelje plemenite veštine u našoj zemlji, jer je boks sport koji ponovo diše punim plućima, sport koji privlači i koji se voli.