Sisa!

Struka je rekla svoje…
Posle detaljne analize lika i dela čoveka bez zanimanja, nepismenog voditelja još goreg držanja, sa rukama na mosnicama, pod imenom Ivan Ivanovic – konačno je uspešno formirana ozbiljna dijagnoza?! Mali čovek, a velika zloca,
oboleo je od sindroma “Goran Vesic”!?!
Otkriveno je, posle duge pretrage mentalnog stanja dvonožnog čuvara, da je u stvari potajno, ceo život zeleo da bude kao on.
Medjutim, nije uspeo! Zlo koje izvire iz njega i zavist nisu mu dozvolili da se razvije, ni fizički ni mentalno, sto je ostavilo itekako velike posledice i na njegov intimni život?!
Detinjstvo je očigledno imao mnogo teze nego sto možemo i zamisliti, jer je nemoguće biti toliko iskompleksiran, a da nema veze sa najranijom životnom dobi.Kao da ga je neko, daleko bilo, zlostavljao ili držao u mraku podruma ili supe? Da li je taj detinjasti mrak uticao da mrzi sve one na koje pruzi prst njegov gazda i nalogodavac? Sigurno da!
Kućno vaspitanje je verovatno zaboravio kući,posto ga sigurno nije poneo sa sobom, jer da jeste, bar bi nas poštedeo svog jeftinog, prostog bezrazloznog bezobrazluka sve ove godine, kojem se na silu i signal iz režije smeju samo oni plaćeni gledaoci u studiju!?
Za razliku od Vesica, ostao je neobrazovan, jer ga je škola zanimala taman koliko i ozbiljno novinarstvo. Odbačen i neobrazovan morao se latiti volana i čuvara, u ranoj mladosti, kod onih koji za taj posao nisu mogli da pronadju adekvatnog, a slobodnog psa?!?
Tako je dočekao pozne godine više nego usamljen. Kao čuvar Zuca na kukuruznim poljima…
Mislio je da zasmejava druge ne primećujući da se u stvari sve vreme ljudi u stvari smeju njemu licno.
Zeleo je da vlada, a nije ni sobom ovladao. Jer da jeste, ne bi dozvolio da bude marioneta svakog tajkuna koji mu gurne u džep zguzvanu “ stotku”…
Dok je Vesic radio na sebi, isfrustrirani “ kratki zli patuljak”, Ivan Ivanovic je radio samo za sebe!
Ali je sanjao da će se jednog dana probuditi kao Vesic.
Medjutim, snovi su rasprsili brzinom kojom je pao i rejting njegove emisije! Menjao je televizije, a rejting je padao brzinom kojom pada suva grana sa drveta…
I sta sada radi nemoćni voditelj koji ni napamet ne može da nauci isprazne tekstove?!
Malo je otužno gledati kako ovih dana plače i žali se na Vesica.Zaboravio je samo jednu poznatu recenicu iz kultnog srpskog filma “Munje”….”Lepo kaže Čarls Barkli,sto ulazis u frku ako si slabiji “…
Reče Gojko Sisa u filmu a zadesilo Ivana Ivanovića koji ceo život provede jureći sise sa kojih će namirivati svoje životne troskove.
Ekipa Njuz Šabac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *