Slobodna Srpska-neophodno je jedinstvo celokupnog srpskog naroda

U ovim teškim vremenima sa kojima se suočava celokupni svet pa i Republika Srbija, Srbi iz Republike Srpske koji žive i rade u Republici Srbiji udruženi u Pokret Slobodna Srpska apeluju na sabornost svekolikog srpstva!
-Mi iz Republike Srpske želimo da naše rodoljublje bude motor pokretač prosperiteta kako Srbije tako i Republike Srpske! Srpski narod ima danas Srbiju i Republiku Srpsku kao garante svoje slobode na Balkanu i mi moramo čuvati i negovati ono što su nam preci krvlju odbranili i ostavili!
Pre nekoliko dana Pokret Slobodna Srpska je dao podršku politici SNS-a i Aleksandra Vučića nakon čega su naišli na odobravanje sa obe strane Drine.
-Tačno je da podržavamo politiku SNS-a koja je državotvorna politika i vodi Srbiju realnim putem kako na međudržavnom nivou tako i u sferi unutrašnje politike, ali, isto tako dajemo podršku svim onim partijama, strankama i pokretima koje ne rade na podrivanju interesa naše Srbije! Kao što je na primer POKS. Pozdravljamo svako delovanje koje je u interesu Srba i Srbije!
Nije prvi put da iz ovog Pokreta koji okuplja Srbe iz Republike Srpske apeluju na važnost jedinstva naroda:
-Narod je stub i nosilac našeg nacionalnog identiteta, srpski seljak je taj koji je pregazio Albaniju i sa Soluna na svoje ognjište vratio slobodu, nikada to ne smemo zaboraviti! Iako živimo u globalizovanom svetu gde se pokušava oskrnaviti identitet i suverenitet smatramo da srpski narod ima snage da sačuva iskonske postulate svoga postojanja! Upravo iz tog razloga mi apelujemo na izmirenje unutar samog srpskog naroda-da se više ne delimo na levicu i desnicu, na crvene ili plave već da kao svoj cilj vidimo  jedinstveni interes celog našeg naroda-opstanak i zaštita svog identiteta! 
-Što se tiče ekonomije, smatramo da je kućni budžet-nacionalni budžet, treba dalje unapređivati ekonomsku moć svakog pojedinca kako bi bi pospešili kvalitet života. Moramo mladim majkama obezbediti lagodu odgajanja mladih naraštaja jer su one budućnost, one su te koje podmlađuju naš narod! Svaka mlada majka, bez obzira koliko ima dece treba da ima pomoć društva i države! Mlade majke, porodilje, treba da imaju svaku vrstu prednosti u svakom smislu! 
Slobodna Srpska na međunarodnom planu podržava aktuelnu politiku Republike Srbije-Saradnja i sa Istokom i sa Zapadom, sa svima koji podržavaju celovitost naše Srbije i ne podrivaju njen međunarodni političko-ekonomski položaj. Takođe, zalažemo se i za nezavisnost Republike Srpske jer smatramo da je jedino Država garant slobode, mi u Republici Srpskoj smo skupo plaćali slobodu i ne treba da je se nikako odričemo! Predsednik Pokreta Slobodna Srpska Velisav Vuković je ukazao i na položaj kraja iz kojeg dolazi:
-Birač se oduvek naslanjao na Srbiju i sa Srbijom delio sudbonosne trenutke svoje istorije! Ilija Birčanin je dokaz naših veza i saradnja koju su Karađorđevi ustanici imali sa našim narodnim prvacima iz Birča! Međutim, Birač danas nije još uvek dovoljno zastupljen, Vlasenica i Šekovići u prvom redu. Našim radom i trudom ćemo izgraditi jedinstvo koje će nam omogućiti bolju budućnost u kojoj ćemo moći da kažemo da Srbin dobro živi od svog rada i u Vlasenici i Šekovićima kao i u Valjevu, Surdulici ili Pirotu!

Оставите одговор