Slučaj Borisa Dorćolca – iskorišten i bačen…

Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da mrzi! Da veruje da je posle njega potop ili da pada u paranoju da je na izborima pokraden…

Boris Tadić je upravo sve ovo: njemu ni danas nije jasno da je izbore za predsednika Srbije izgubio od Tomislava Nikolića, dok političku  dominaciju Aleksandra Vučića doživljava kao potpuni slom njega kao doskorašnjeg boga u Srbiji?!

Boris se obrukao što kao bivši predsednik nije  udostojio ustoličenje novog  predsednika. Bes i mržnja bili su jači. Kakve li ironije života: dvojica prvih demokratskih predsednika u Srbiji, Koštunica i Tadić nisu udostojili prisustvom ustoličenje drugog naprednjačkog predsednika. Čoveka sa vizijom i jasnim putem do cilja, do povratka Srbije na ekonomsku i političku kartu Evrope i sveta.

U nedostatku bilo kakve iole ozbiljnije političke inicijative ili „nedaj bože“ ekonomskog programa, Boris Tadić ovih dana u svojim medijima daje intervjue i kuka. Plače, pokušavajući opet da prevari građane, kako na vlasti imaju diktatora koga niko ne voli: ni zapad ni istok.

Borise, Borise, zaboravio si kakva je Srbija bila „pod tobom“… Turobna i izgubljena na svim kartama sveta. Uspavana i zanemoćala, jer si noću bio Raspućin, a danju si spavao… Tvoji novinari su mi se kleli, kako do podne niko nije smeo da te probudi, pa taman da je počeoTreći svetski rat!?

Nisi ti bio za predsednika, što je i tvoja porodica dobro znala, ali pokvarene demokrate se setile kako da začepe brod sa mnogo rupa na sred pučine: izmislili su Borisa Tadića, „doveli u Srbiju Džordža Klunija“.  Žene se polakomile, zagrejale do usijanja sujetu čoveka koji se niučemu u životu pre toga nije dokazao… Kad više nije bilo Zorana Đinđića, dobar im je najednom postao Boris. Isti onaj koga Zoran „očima nije mogao da vidi“..

I uspeli su da brod nekoliko godina zadrže na površini. Da pluta i glumi razarača..  Znali su da to neće dugo trajati, da Demokratsku stranku ne može oporaviti   neko ko ima osobine Raspućina, sa  manirima pokupljenim iz pravih mafijaških filmova. Školovanje dovršio u dorćolskoj „Regini“… Iskoristili su ga i šutnuli…Kao prljav peškir – bacili u kantu iz koga  ga niko više neće izvaditi i oprati?!

Problem je u tome, što se glumac zaigrao, pa bi hteo i dalje glavnu ulogu. Što ni danas, pet godina kasnije, još nije shvatio da je njegov film davno  završen i da nema nastavka. Ili što mi reče nedavno Nenad Čanak: DOS  je mislio samo o sebi, nije imao vremena za narod, pa je to Vučić veoma lepo iskoristio…

Lažni moralista Boris Tadić danas javno priča ono što mu je jedino preostalo: lične utiske iz susreta sa državnicima sveta. I ne govori istinu. Ali, zna da nikome od spomenutih nikada neće pasti na pamet da ga demantuju!? Znate zašto? Zato što se oni nikada nisu bavili malim beznačajnim ljudima. Niti će. Teško ga  će se i setiti, jer je on za njih bio samo loš epizodista iz filma koji i dalje traje….

Tadić se setio i da komentariše medije i novinare: kaže da ih nije on ugnjetavao, prisiljavao…Tačno. Dok je deo dana provodio u spavanju, to su radili njegovi komesari. Lični čauši koji su obilazili urednike, tajno se sastajali, milom ili silom ubeđivali da je Boris bog koga niko ne sme dirati! Tako je i bilo. Ko ne veruje, neka pogleda našu štampu u periodu posle Koštunice pa sve do Nikolića… Nijedan urednik ozbiljnih novina, radija i televizije nije hteo da se kači sa predsednikom Tadićem!   Što zbog  straha od osvete, Tadića Dorćolca, što zbog želje da ga se jednoga dana sete…I oni su naivno verovali da će trajati dugo.

Narode, samo Tadić da ne priča o diktaturi Vučića!?  Ma, novine se nisu ni štampale dok njegovi komesari nisu dali detaljna uputstva velikog vođe. Neka priznaju ondašđnji urednici ko ih je i kojim tonom skoro svakdnevno zvao u ime velikog vođe?! E, sad,  što je narod zbacio vođu nisu krivi urednici, već njegov karakter i raskalašni život…Vučić je samo iskoristio sve njihove mane i greške, rekao istinu narodu u lice i zasukao rukave. I to mi je rekao Čanak, jedan od lidera DOS-a  čiju politiku ne podnosim, ali poštujem njegov karakter i način na koji se supotstavlja svojim protivnicima.

P. J.

FOTO: www.mc.rs

Оставите одговор