SNS Šabac predstavio plan razvoja grada za naredne četiri godine

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac održao je konfrenciju za novinare, prvu posle zvaničnog nastavka izbornih radnji pred predstojeće izjašnjavanje građana 21. juna. Poverenik SNS za Šabac Aleksandar Pajić predstavio je plan razvoja grada i ocenio da Šabac zaslužuje mnogo više od onoga što je imao prethodnih godina pod vlašću Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

Na ove izbore pred Šapčane izlazimo sa jasnom strategijom razvoja grada u naredne četiri godine, koju ćemo uveren sam, na korist svih građana, početi da sprovodimo već posle 21. juna, rekao je Pajić i naglasio da će strategija budućnosti Šapca u periodu od 2020. do 2024. godine svoje uporište naći u četiri stuba razvoja i to su: domaće i strane direktne investicije, razvoj poljoprivredne proizvodnje i sela, izgradnja infrastrukture i jačanje sveukupnog potencijala i snažna gradska uprava, ustanove i institucije.

Pored toga SNS će činiti jasne korake ka uspostavljanju i razvijanju partnerskog odnosa između privatnog i javnog sektora u smislu stvaranja pozitivne razvojne i investicione klime koja treba da predstavlja osnovu za odluku privrednika da svoj kapital ulažu u osnivanje pogona i proizvodnih i uslužnih postrojenja upravo u Šapcu gde će ostvarivati svoj poslovni interes, naglasio je Pajić i najvio pojednostavljenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, kao i otvaranje posebne kancelarije za saradnju sa investitorima.

Posebnu pažnju posvetićemo razvoju malih i srednjih preduzeća, jer ona su radno intezivna, fleksibilna i brzo povećavaju kapital. Podrška njihovom razvoju mora biti prioritet lokalne samouprave, kaže Pajić. On posebno ističe značaj razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Kada je reč o razvoju poljoprivredne proizvodnje i sela, ističem da SNS svoje političke aktivnosti, kada je agrarna politika u pitanju, zasniva prioritetno na jasnoj i prepoznatljivoj Strategiji očuvanja agrarnih resursa i održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Osnovna razlika između naše strategije i svih dosadašnjih ogleda se u transparentnosti i primenljivosti. Svaki poljoprivredni proizvođač imaće informaciju na šta ima pravo od strane državnih, a na šta od strane lokalnih organa i što je još važnije na koji način će to i da ostvari. Neće nikada za njih biti zatvorena vrata gradske uprave, naprotiv, prvi prioritet biće poljoprivredni proizvođač, kaže Pajić.
Kada je reč o infrastrukturnom uređenju, SNS se zalaže da ono na području cele opštine bude što ravnomernije i što pravičnije zastupljeno, naravno u skladu sa budžetski raspoloživim sredstvima ali i sa neposrednim interesom stanovnika svake mesne zajednice ponaosob. Najvažnija aktivnost biće usmerena na hitnu pripremu projektne dokumentacije za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u svim mesnim zajednicama – gradskim, prigradskim i seoskim, i to sa jasnim projektnim zadacima, definisanim prioritetima i rokovima.

Od 48 seoskih Mesnih zajednica u kojima nema vodovodne i kanalizacione mreže pripremićemo projekte sa jasno definisanim troškovima za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, kaže Pajić.

Posebnu pažnju poklanjamo razvoju sporta, ističe poverenik Srpske napredne stranke i naglašava da se Šabac, grad sporta i grad nekadašnjih svetskih prvaka u rukometu katastrofalnim odnosom gradske uprave prema sportu i sportskim radnicima nalazi na najnižem mogućem nivou u novijoj istoriji. Zato je, kaže Pajić, jedan od prioriteta izgradnja sportske hale u vlasništvu grada i građana Šapca, renoviranje gradskog stadiona, kao i izgradnja otvorenog olimpijskog bazena sa pratećim objektima.

Takođe, Srpska napredna stranka planira da u gradskoj upravi prvo pojača kontrolu poslovanja i kontrolu trošenja budžeta, transparentnost, kvalitet usluga, način postupanja prema privrednim subjektima, investitorima i što je najvažnije način postupanja prema građanima.

Nikada više građani neće biti u situaciji da im gradonačelnik nenamenski potroši, „ukrade“ 5 miliona evra iz budžeta za samo jednu godinu i da i pored toga ne bude uhapšen. Jasno će se znati kako i na koji način se troši budžet, transparentno, javno i u svakom trenutku podložno kontroli.

Šabac će 21. juna dobiti odgovornu vlast, koja će biti isključivo u službi građana, a ne ličnih interesa. Jer Šabac zaslužuje najbolje! A građani znaju ko je na njihovoj strani. Aleksandar Vučić – za našu decu!

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *