SNS Šapca: Manični napadi Zelenovića

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada mogla bi da bude održana već u sredu

Šabac – Gradski odbor SNS-a u Šapcu juče je saopštio da je zaprepašćen postupcima bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koji i dalje nije u stanju da se suoči sa činjenicom da su mu sugrađani uskratili poverenje na izborima, pa razloge za svoj katastrofalni poraz vidi u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Optužbe na račun Upravnog suda u Novom Sadu i Vučića još jedan su od sramnih Zelenovićevih poteza da u javnosti ocrni institucije svoje države”, ističu šabački naprednjaci.
“Čitava Srbija je svedok da je u Šapcu mesecima unazad na delu nezapamćeno pravno nasilje, ali i da su takvo nasilje proizveli upravo Nebojša Zelenović i njegovi aktivisti koje je instalirao i u Gradsku izbornu komisiju. Međutim, uprkos svim pokušajima, protiv volje naroda se nije moglo. Tri puta su Šapčani poverenje davali SNS-u i svaki put je Zelenović dobijao sve manje glasova. I umesto da sa svojim, sve malobrojnijim saradnicima, analizira šta je doprinelo njegovoj političkoj katastrofi, on nastavlja sa maničnim napadima na SNS i predsednika Srbije”, odgovorio je GrO SNS-a posle još jednog Zelenovićog zahteva za ponavljanjem izbora i pretnji sudom u Strazburu.
Pošto je Upravni sud odbio sve prigovore liste “Šabac je naš – Nebojša Zelenović” i potvdio legitimitet GIK-a uprkos ostavkama njegovih (Zelenovićevih) predstavnika, komisija je proglasila rezultate lokalnih izbora u ovom gradu. Na sednici, održanoj u subotu, kojoj je prisustvovalo 11 od ukupno 21 člana GIK-a, jednoglasno su usvojeni rezultati i doneta odluka o dodeli odborničkih mandata. Od ukupno 69 mandata u lokalnom parlamentu, naprednjaci su sami osvojili 37, a sa svojim partnerima 46, dok su koaliciji okupljenoj oko dosadašnjeg gradonačelnika pripala 23 mandata.
Odluka GIK-a o dodeli mandata objavljena je juče u „Službenom listu grada Šapca i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva”, a prema najavama već u sredu se može očekivati konstitutivna sednica Skupštine grada, na kojoj će biti izabrani predsednik Skupštine, gradonačelnik, novo gradsko veće i drugi organi. Kandidat šabačkih naprednjaka za gradonačelnika je dr Aleksandar Pajić, koji je do sada obavljao funkciju posebnog savetnika ministra prosvete. Tim činom bi Šabac poslednji u Srbiji dobio vlast posle ovogodišnjih lokalnih izbora.
M. M.

Оставите одговор