Sovranije Čonjagić kao jedan od glavnih „prodavaca magle iz lutkarskog pozorišta Dušana Petrovića“ o trošku građana Šapca!

Šabačku čiviju odavno je smenilo „lutkarsko pozorište seoskog advokata koji Šabac skoro dve decenije pelješi kroz privatizacije i krađe gradskog budžeta“!?

Šabac nema more, ima Savu i mnogo i to izgleda „žutih“ pijavica koje više od deceniju isisavaju novčani krvotok ovoga grada! I niko im ništa ne može! Ni jedan zakon države Srbije, niti ijedan državni službenik… Sve je toliko dobro uvezao upravnik „ lutkarskog pozorišta, Don DuPe“, da mu na tome slobodno mogu pozavideti i najveštiji „pljačkaši državnih kasa“ širom sveta…Na binu uvek izvodi nove epizodiste, koji zamenjuju one koje šalje iza scene… Tako je uradio i sa Milošem Miloševićem, bivšim gradonačelnikom, gurajući u vatru „lutka broj 2“, Nebojšu Zelenovića. On je i dalje „broj 2“, jer je „ broj 1 godinama unazad Sovranije Čonjagić“! I nema nameru da ga napušta čak i po cenu da raskine, kako tvrde upućeniji, „ dugogodišnju blisku saradnju sa „medijskim magom grada Šapca, gospođicom Marageretom Musić“…

Priča o „glavnoj pijavici grada Šapca“ počinje prvog dana juna 2005. godine, kada se upisao „ na državne jasle“ kao poslanik G17 Plus u Narodnoj skupštini RS. Posle nepunih godinu dana, krajem maja 2006. godine, „kada je izdao listu na kojoj je izabran za narodnog poslanika“ – prekinut mu je status narodnog poslanika i radni odnos u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Naime, poslanici koji su napustili stranku G17 PLUS nisu imali pravo da budu više narodni poslanici. Vesna Lalić i Sovranije Čonjagić su ušli u skupštinske klupe i postali republički poslanici zahvaljujući tome što su bili na listi G17 Plus-Miroljub Labus.

Znači kada je trebalo biti na listi, onda su za G17 Plus, a kada isti ti ljudi treba da glasaju za budžet i skinu teret sa građana Srbije, onda napuštaju poslanički klub i stranku – tvrdi dobro obavešteni izbor Embarga. – To je bio dokaz koliko im je zaista bilo stalo do građana Srbije, naravno uz veliku pomoć „ mešetara i muljatora“ kao što je Dušan Petrović i slični njemu. Dušan Petrović je „duboko umešan u sve afere oko kupovine poslanika“….

Po rečima upućenijih u šabačke čivije i druga nezakonita muljanja, Sovranije Čonjagić je izdao svoje stranačke kolege i stavio se „na raspolaganje svom mentoru i idejnom vođi Dušanu Petroviću“!?
Kao „lutak broj 1“ u pozorištu, igra isključivo po notama Dušana Petrovića – tvrdi naš izvor iz redova šabačke opozicije. – Od 01.08.2006. godine prijavljen je na Budžet grada Šapca, na različitim pozicijama od „prodavca magle“ do direktora Slobodne zone Šabac. Od 10.12.2012. do 31.05.2016. godine prijavljen na određeno vreme na budžetu grada Šapca a od 01.06.2016. godine prijavljen na neodređeno vreme, naravno iz budžeta grada Šapca i naravno bez zakonom predviđenog odobrenja za zapošljavanje od strane Komisije vlade Republike Srbije.

Izgleda da je to gospodinu „lutku broj 1“ ipak bilo malo u odnosu na sve što je do tada učinio za „ Don DuPe“ pa je od 01.02.2017. godine postavljen za direktora Slobodne zone Šabac! Po starom dobrom nezakonitom običaju zaposlen je na neodređeno bez odobrenja Komisije za zapošljavanje Vlade Republike Srbije što direktno osporava postavljenje za direktora.

Inspekcija rada izvršila je kontrolu zapošljavanja u DOO Slobodna zona Šabac i o činjeničnom stanjuje obavestila budžetski inspekciju Grada Šapca, dopisom br. 389-117-00246/207-02 od 01. novembra 2017. godine radi daljeg postupanja i preduzimanja mera iz nadležnosti utvrđene članom 84. Zakona o budžetskom sistemu.
I šta je od toga dalje bilo? Ništa. Pijavica pijavici oči ne vadi. Ali zato „puzi do Brisela“ da priča o „ugroženim slobodama i demokratiji“…

Uočene nepravilnosti u zapošljavanju DOO Slobodna zona Šabac, koje je konstatovala Inspekcija rada su sledeće:
Pre zaključenja ugovora o radu na određeno vreme sa Čonjagić Sovranijem 01. februara 2017. godine, poslodavac nije pribavio saglasnost od strane nadležnog organa – tela Vlade, uz prethodno pribavljeno mišljenje ministarstva.
Pre zaključenja ugovora o radu na neodređeno vreme sa Nikolom Veselinovićem 01. septembra 2017. godine, poslodavac nije pribavio saglasnost od strane nadležnog organa – tela Vlade, uz prethodno pribavljeno mišljenje ministarstva.
Pre zaključenja ugovora o radu na neodređeno vreme sa Vladom Trifunovićem 03. oktobra 2016. godine, poslodavac nije pribavio saglasnost od strane nadležnog organa – tela Vlade, uz prethodno pribavljeno mišljenje ministarstva.
Pre zaključenja ugovora o radu na neodređeno vreme sa Bojanom Janković od 11. januara 2016. godine, poslodavac nije pribavio saglasnost od strane nadležnog organa – tela Vlade, uz prethodno pribavljeno mišljenje ministarstva.

Šta reći na činjenicu da su skoro svi zaposleni u preduzeću čiji je osnivač i 100% vlasnik Grad Šabac zaposlenje ostvarili bez zakonom predviđene procedure i naravno direktno na štetu budžeta grada Šapca, na štetu građana Šapca. Da li zaista Sovranije Čonjagić misli da može zaposliti svoje poslušnike i aktiviste na neodređeno vreme i na štetu budžeta i građana Šapca, a da to prođe nekažnjeno i bez sankcija?

E.E.

Оставите одговор