Špijuni svuda oko nas! Nameštaljke za lakoverne i neupucene…

Da li prosečno obavešteni i upućeni Srbin treba da poveruje u snimak kako tamo neki ruski agent daje lovu nekom tamo srpskom državnom službeniku pare za tamo nešto sto mu je dao ili rekao?I treba i ne treba?! Treba zato sto se Srbija naslusala ali i nagledala priča ispovesti dosovaca, ispovedanja kako je sve bilo dozvoljeno i primenljivo u rušenju Miloševićevog rezima… Prinavali su listom kako su u torbama, kesama donosili pare iz inostranstva? I nisu pokazivali ni trunke stida zbog toga, ma kakav to bio režim u Srbiji!
U čemu je razlika njihova od ovog navodnog službenika sa snimka i njih? I jedni i drugi su uzimali, dobijali pare za nekakve ciljeve… Ali, izgleda da ipak to nije isto: Danas nije isto uzimati pare od Rusa, u odnosu na Amere ili Engleze? Sa Zapada je izgleda sve dozvoljeno, a sa istoka ništa!
Da se razumemo: Sve strane agenture plaćaju svoje glavne špijune i ono sto oni rade… I tu nema dileme. Razlika je samo u interesima koje žele da ostvare i načinima na koje deluju. Otuda je ovaj snimak poprilično smešan! Zasto?
Prvo, ni jedan obaveštajac špijun ne bi sebi dozvolio luksuz da na licu mesta broji primljene pare?!
Drugo, nikada se ne bi sastali u praznoj kafani, već na prometnom mestu slucajnih prolaznika, koje je teško snimati ili izvuci ti..
I treće, kad iskusni obaveštajac, pa još neki sef ima sastanak sa do usnikom, čitav pojas se dobro pokriva od kontrašpijunaže…
Sve to fali u ovoj najnovijoj anglosaksonskoj predstavi za Srbe. Koga briga ako se ovo posle nekog vremena pokaže da je bila nameštaljka u borbi za prevlast stranih agentura na tlu Srbije… Do tada, mi treba da se zamlaćujemo nekim stvarima, koje zaista postoje svuda u svetu, pa i na našim prostorima…
P.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *