Sprečena divlja gradnja na najpoznatijem zlatiborskom izletištu “ Kod spomenika“!?

Mnogo ce jos vode proteci zlatiborskim potocima, da bi se svi divlji zlatiborski graditelji doveli u red i uveli u zakonske okvire, ali poslednje akcije opstine Cajetina – bude nadu da ce na ovoj planinskoj lepotici konacno zavladati red!


Nema ni jednog zitelja ovog turistickog mesta, a da nece dici dva prsta protiv bahatih investitora, koji ne biraju nacin ni mesto da podignu poslovno-stambene objekte! Opstinsko rukovodstvo na celu sa predsednikom, Milanom Stamatovicem, sigurno je kumovalo ovakvom stanju, pre svega zbog ispoljenih slabosti pojedinih nacelnika i njegovih cinovnika: podlegali su uticajima mocnika iz svoje sredine i spolja, pa su mnogi slucajevi stigli i na presudjivanje u organima okruga…A, dok ti slucajevi ne budu pravosnazno reseni, javnosti se prikazuju neki drugi slucajevi o kojima nema niti moze biti kompromisa:
Takav je bas slucaj gradnje objekta „Kod spomenika“, gde nema ama bas ikakvih zakonskih uslova za legalnu gradnju!?


Medjutim, bahati investitor iz Beograda( u pitanju je javna licnost!?) mnogo nije marila na postovanje zakona i reda, pa je i pored upozorenja nastavila radove! Zato je usledio jos jedan inspekcijski zakljucak …Kako se nije odazivala na pozive na saslusanje u nadleznu opstinsku sluzbu, verovatno uskoro sledi rusenje bespravno podignutog dela, a koji ne bi mogao ni da se ozakoni. Bas kao sto je pre neki dan sklonjena terasa na Kraljevim vodama, na Gradskom trgu, sa koga se ocekuje i skoro sklanjanje i montazne tende istog investitora…
E.E.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *