Sprema se opet „Dušanov svilen gajtan“, i opet šabačkom gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, a „presto trčkaralu“ Dušanu Kostadinoviću!?

Zbog postojećih podnetih krivičnih prijava i onih koje mu se spremaju, a za koje će morati da odgovara, u taboru kojim diriguje Dušan Petrović smislili već viđeno rešenje – iznuđenu ostavku!
Po Šapcu se naveliko priča, da će na prvoj narednoj sednici gradske skupštine, ukoliko za to bude bilo vremena, Nebojša Zelenović podneti ostavku, a funkciju prepustiti svom zameniku Dušanu Kostadinoviću .
Ovaj već viđeni scenario osmišljen je u taboru kojim rukovodi Dušan Petrović, zbog realnog straha da se Zelenoviću ne piše dobro zbog postojećih krivičnih prijava koje su protiv njega podnete i onih koje mu se spremaju. Taman kada je mislio da je poentirao, nakon što što je šabački Osnovni sud oslobodio Zelenovića svake odgovornosti za nezakonito trošenje para iz budžeta, Zelenović sa zebnjom čeka šta li će tek otkriti budžetska inspekcija Ministarstva finasija, koja danima proverava ,između ostalog i nezakonita zapošljavanja . Građani Šapca treba da znaju, da će kazna zbog dugogodišnjih isplata plata za one koji su dobili posao bez zakonske procedure – biti veoma oštra i teška po aktere ove „žute ujdurme“.
Zelenović i njegova ekipa uspeli su da sudskim odlukama u Osnovnom sudu anuliraju svaku prijavu. Da podsetimo, odmah nakon proteklih loklanih izbora, SNS u Šapcu, podneo je krivičnu prijavu protiv Dragana Gligorića, zvanog Beća zbog kupovine glasova!? Na snimku koji je prosleđen tužilaštvu, pomenuti Beća, obećava u ime gradonačelnika novac, onima koji budu glasali za njega i njegovu stranku. Uhvaćen na delu, priznao je u tužilaštvu da je tako i bilo. Prema njemu je primenjen princip oportuniteta, odnosno, trebao je da uplati izvesnu sumu novca u humanitarne svrhe, kako postupak ne bi bio prosleđen na sud. Javnost nikada nije saznala koliko je para Beća dao za pomenutu kaznu, odakle mu novac, da li se u tužilaštvu branio time da ga je na to podstrekivao Zelenović i da li je i on dao izjavu i kako je moguće da je prošao bez ikakvih sankcija?
Osokoljen takvim potezima šabačkog tužilaštva i suda, Zelenović je podneo tužbu i protiv šefa odborničke grupe SNS-a Aleksandra Pajića, koji je njega i vlast upozorio da „prestanu da lažu, kradu i obmanjuju građane Šapca“. Zbog velike duševne boli tražio je ni manje ni više nego 300. 000 dinara , a sudija je iznos prepolovio . Tako se činilo da Zelenović može svakog da ućutka i da se o njemu za govrnicom može govoriti samo najlepše, inače …
Sada kada je vrag odneo šalu i da je moguće da će neko propitivati Zelenovića i za stan solidarnosti, o čemu je Embargo pisao, Dušan Petrović je rešio da ga se otarasi?! Taj princip već je primenio na Milošu Miloševiću. U vreme majskih poplava 2014. godine, kada su građani bili revoltirani ponašanjem gradskih vlasti, i kada je general Ljubiša Diković preuzeo komandu nad odbranom od polava, Milošević je podneo ostavku, ali se vrlo brzo pokajao i video da ga je Petrović prevario. Pokušao je da produži svoj ostanak na vlasti do izbora, time što bi ubedio većinu odbornika da ne glasaju za njegovu smenu, ali u tome nije uspeo. Petrović za njega „nije imao na raspolaganju ni jedno radno mesto“, već mu se svaka tri meseca produžavao ugovor o delu! Tako su ga držali podalje, za svaki slučaj…
Zelenović se pokazao kao lojalan Dušanu Petroviću, nikada nije zaboravio da je tu gde jeste zahvaljujući njemu. U Šapcu znaju „ko je pravi gazda i da se za sve pita on, Du-Pe“. Zato je Petrović mogao mirno da preda stranku Zajedno za Srbiju „svom trčkaralu“, znajući da ga neće prevariti. Ali, kad je zagustilo i kada su nezakonitosti izbile na videlo, ostalo je samo da podnese ostavku a da vlast u Šapcu ostane kakva je i bila.Svi na okupu osim Zelenovća, na čelu sa mlađanim Dušanom Kostadinovićem . Šapčani se nadaju da će nadležne institucije neće dozvoliti da se ovako nešto desi, jer dobro znaju kakav bi tek Kostadinović poslušnik bio.
E.E
FOTO: mc.rs/Printscreen Youtube

Оставите одговор