Sramni napadi

Kakvi su to muškarci koji napadaju i vređaju žene? Za mene lično nikakvi. Ne mogu da shvatim kako već nedeljama i danima pojedine javne ličnosti koji se sada nalaze u ulozi nekakvih opozicionih lidera u Srbiji imaju obraza da vređaju dame.
U proteklom periodu svedoci smo kako pojedinci koji ne zaslužuju da im pomenem imena vređaju na najsramniji mogući način novinarke, političarke i druge javne ličnosti ženskog roda koji drugačije misle od njih. Neke ličnosti koje su bile predmet sramnih napada lično poznajem. Izdvajam jednu čestitu ženu i osuđujem sramne napade i na nju i na sve žene koje su se neopravdano našle na meti pojedinih opoziiocinih lidera. U pitanju je Irena Vujović, predsednica Opštine Savski Venac i članica Predsedništva Srpske napredne stranke, koju dugo poznajem i koju smatram za izuzetnu vrednu, poštenu, čestitu i dobru osobu.
Nisu mi jasni ovi „junaci“ to jest kukavice iz opozicije koji putem društvenih mreža i po malim uličnim skupovima vređaju dame Srbije. Kako ih nije sramota? Pitanje je da li ti jadni muškarci i znaju šta je stid i sram. Većina tih „momčina“ su obične kukavice i šakali koji nemaju hrabrosti da pogledaju u oči nekog iz vlasti i da kažu svoje mišljenje. Jadnici su našli da se iživljavaju nad časnim i čestitim ženama.
Ovim putem pozivam sve državne institucije da reaguju u skladu sa zakonom i da javno osude ponašanja i izjave pojedinih opozicionih lidera. E, sada neka adekvatni državni organi odluče da li će pre nego što uzmu izjave od njih uraditi i alko test ili test na drogu.
Ovi lajavci iz opozicije koji vređaju naše dame su klasični primeri jadnih muškaraca kukavica, koji se plaše svoje senke i koji beže na drugu stranu ulice kada vide nekog iz vlasti kako sam šeta ulicom. Ako vide malo jačeg muškarca navuku kapu ili kapuljaču na glavu i pobegnu u neku od sporednih ulica. Ako vide neku od žena na vlasti uglavnom nešto dobace i opet pobegnu. U oba slučaja reč je o jadnim kukavicama, koji ne smeju da pogledaju neistomišljeniku u oči a često ni sebe u ogledalo. Kada ujutro vide sebe u ogledalu često se uplaše ili iznerviraju. Jer takvi ljudi pre podne mrze sebe što su jadni i bedni a popodne ceo svet.
Nadam se da će prestati sa vređanjem ženama i da će prestati da ih nazivaju pogrdnim imenima. Moraju uvek da znaju da su žene koje vređaju nečije majke, ćerke, sestre, supruge, bake.
To što oni rade je jedan od oblika nasilja nad ženama. Nasilje nad ženama u Srbiji je zakonom kažnjivo i tako treba uvek da ostane.
Vlada Srbije ima nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja. Dobro je da se u javnosti potencira i borba protiv verbalnog nasilja.
Ovom prilikom želim da pohvalim sve čestite ljude koji su stali u odbranu naše Irene Vujović i svih drugih čestitih dama koje su se našle na udaru pojedinih opozicionih lidera koji sebe nazivaju muškarcima. Svaka čast i republičkim i lokalnim funkcionerima i svim javnim ličnostima koji su još jednom rekli NE nasilju nad ženama!
Jasno je da Srbija ima jake žene koje se ne boje slabića i koje neće dozvoliti da ih obeshrabre da se bave javnim poslom.
Sve je rečeno.
Dr Uglješa Mrdić
29. januar 2019. godine

Оставите одговор