Sramota: bogatašica, ni „bednu kiriju“ godinama nije plaćala!?

Dok je  Tomislav Đorđević, „žario i palio“ opštinom Savski Venac, supruga Vera „zaposela“ MZ „ 4.juli“:

Lako li je  bilo živeti i raditi u Beogradu, ako si iza sebe imao podršku „žute hobotnice“, koja nije imala granica niti obzira u „pražnjenju kase“ i otimanju državne imovine?! Priča o tome šta se radilo sa poslovnim prostorima – više liči na fatamorganu, ali istinitu  i onu narodnu: „ Ma, ljudi, da li je to bilo moguće“? Pa, bilo je sve moguće kod Tomislava Đorđevića, njegovog nadređenog, gradonačelnika Đilasa i svih drugih servilnih satrapa i prišipetlji…

Dok su svi zakupci poslovnog prostora na teritoriji opštine Savski Venac plaćali punu cenu zakupa, zbog posebne ( ekstra) zone, dotle je supruga „žutog“ predsednika opštine Savski Venac – poslovni prostor dobila po duplo nižoj ceni!? I to gde, na Dedinju! Elitno, nema šta! Ali, za džabe…

Pa, čak ni to nije htela da plaća, već su se višegodišnja potraživanja popela na blizu milion i po dinara, samo na ime zakupnine, plus svi drugi troškovi…. Moglo im se! Da sa imovinom opštine Savski Venac rade šta hoće i radili su šta su hteli?

Vladaru opštine Savski Venac u zlatno doba „žute muljačine“, predsedniku opštine, gospodinu Tomislavu Đorđeviću nije samo bilo bitno da iskoristi svojih „ kratkih  desetak godina vlasti da zagrabi što više može?!“, nego mu je možda i više bilo stalo da zbrine i najbliže članove porodice!

Tako je i za svoju suprugu arh.Veru Đorđević Prosenica „pronašao za bagatelu poslovni prostor“, opet u elitnom delu grada, na Dedinju, u MZ „ 4.juli“, u Ulici Milenka Vesnića broj 3! Jer, da li  je smeo ondašnji direktor JP „Poslovni prostor“ Savski Venac, Branislav Pejčić, da kaže, kako  „nije baš pogodno“ da se  izdaju u zakup  prostorije MZ „4.jul“ u srcu Dedinja?! Kad je na prostor „bacila oko“, gospođa „predsednikovica“, Vera Đorđević Prosenica! Baš joj je odgovarao takav ambijent da u njega smesti  svoje preduzeće  za inženjering i projektovanje „EXPO AG BIRO DOO“.

Možete samo zamisliti taj period od 2005 -2010. Zlatno doba gradnje na sve strane po Beogradu, a Đorđević „bog na Savskom Vencu“, a supruga radi projektovanja i kompletan inženjering sa svojim timom? Ma, Enegergoprojekt da im zavidi… I „Napred“, dok ga Dobroslav Bojović nije uzeo i upropastio…

-Druge nije bilo, nego da se prostor od 80 kvadrata u prizemlju MZ „4.jul“ izda predsednikovoj supruzi za njenu firmu – dokumentuje našu priču sagovornik Embarga.

– Ugovor je potpisan na neodređeno vreme početkom marta 2010.godine. Ono što je odmah bolo oči je član ugovora da se ovaj prosotor na ovoj lokaciji izdavao za 348 dinara po metru kvadratnom, a zna se da je u takvoj ekstra zoni ( Dedinje) puna cena bila bar duplo veća, pa čak i više od toga? Tako je ispalo, da je Vera Đorđević za 80 kvadrata u MZ „4.juli“ trebala mesečno da plaća oko 32.000 dinara sa PDV-om!? Smešno! Pa ljudi su za 18 kvadrata kod Arene plaćaju 15-16.000 dinara! Ali, nisu svi porodica Tomislava Đorđevića…

Na žalost, nisu to sve pogodnosti koje je dobila supruga ondašnjeg svemoćnog predsednika opštine Savski Venac:

-Sklopljen je prvo predugovor, jer se tražila saglasnost Republičke Direkcije za imovinu, što je još jedan dokaz puta kojim se išlo u ovom „muljanju“! I u predugovoru stoji da zakup teče od 1.06.2009.godine, a predugovor je potpisan tek 3.03.2010.! Šta je sa pola godine kirije? Da li je uplaćivana redovno? Pitam zbog toga, što je u toku sudski postupak protiv firme Vere Đorđević Prosenica upravo zbog neplaćanja kirije?! Vrednost sudskog spora je 1.184.180,04 dinara! Podelite to sa mesečnom „štelovanom“ kirijom „samo za predsednikovicu“ od 32.000 dinara, pa ćete videti koliko meseci ( tri godine!?)  kirija nije uopšte plaćana! A, i u predugovoru stoji, da zakup prestaje ako zakupac ne plati dve uzastopne kirije ili tri krije uopšte?! A, ona nije  plaćala kirije za nekoliko godina!?

I nikom ništa. Poštene zakupce, Poslovni prostor tuži čim ne plate dve-tri kirije, ali neki drugi mogu kirije da ne plaćaju godinama…Ko je i zbog čega tolerisao ovakvo ponašanje Vere Đorđević Prosenica, supruge Tomislava Đorđevića? Da li će iko ikada odgovarati za sve što je klan Đorđevića uradio u ovoj opštini? I kakva se to poruka šalje biračima „ ako krađe nisu sankcionisane“?

Da li treba da poverujemo u reči jednog izistinskog  mafijaša „ Gotijevog saradnika“ kada je  rekao, posle DOS-a opisao stanje u Srbiji sledećemim rečima: „ Pa ovo je jedina zemlja u kojoj kriminalci neće u zatvor? Njima je u opisu radnog mesta da jedan deo života provedu u zatvoru!“. Šta je sa državom, pitamo se mi? Može li ih ona oterati „te“, tamo gde im je mesto…Mora!

Ekipa portala Embargo

 

Оставите одговор