Srbija između kosovskog zaveta i silom nametnute stvarnosti!

Uoči posete predsednika Vučića Kosovu “ unutršnji dijalog” ulazi u odlučujuću fazu. Istovremeno sve glasniji su protivnici trajnog rešenja različitih boja, od bivših komunista i antihrista do “političke mafije” i pojedinih Hristovih sledbenika iz SPC. Ipak uspevaju jedino da otkriju paradoks sopstvenih stavova i pozicija.
Navodno su protiv politike “zamrznutog konflikta” ali odbacuju svaku ideju o bilo kakvom pomeranju sa „mrtve tačke“. Uzdaju se u skoro stvaranje „multietničkog društva“ ( „ne lipši magarče do zelene trave“), demoktarizaciju Kosova, poštovanje ljudskih sloboda, manjinskih i verskih prava… a svakodnevno svedoče o sprezi prištinske političke elite i organizovanog kriminala, gušenju sloboda, verskih i ljudskih (posebno srpskih) prava pa i onog najsvetijeg „prava na život“.
Navodno se iz svojih „monaških kelija“ ili „partijskih ćelija“ ne bi mešali u kosovsku politiku a u stvari deluju i govore izrazito politički. I opet da paradoks bude veći kritizerski, oportuno i čak opoziciono sopstvenoj vladi i narodu.
Portal Embargo će u prilog „unutrašnjem dijalogu „ a uoči posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu u narednih nekoliko dana predstaviti različite poglede i stavove „relevantnih“ ljudi kao i njihove ideje za trajno rešavanje „srpsko-albanskih“ odnosa.

Оставите одговор