„Srpska desnica“ pred amabasadom Hrvatske: Izražavamo gnušanje i gnev zbog proslave monstruoznog zločina „Oluje“

Srpska desnica je održala protest ispred ambasade Hrvatske u Beogradu.

Srbi su proterivani i ubijani na zverski način, a danas se ovaj događaj slavi u okupiranom Kninu, kaže Vacić, dodajući da Srpska desnica zato izražava gnev i gnušanje.

– Pre 25 godina otpočeo je zločinački, monstruozni projekat, akcija „Oluja“, pogrom i etničko čišćenje 300.000 Srba iz Republike Srpske Krajine koja je u naredna četiri dana očišćena – izjavio je Miša Vacić, lider Srpske desnice na protesnoj konferenciji povodom 25 godina od „Oluje“.

Konferencija je održana pred ambasadom Republike Hrvatske u Beogradu. Iz Srpske desnice podsećaju da su Srbi ubijani i proterivani na monstruozan način.

– Ljudi su proterani sa svojih ognjišta i do danas nije rešeno pitanje imovine za većinu izbeglica. Nisu rešene ni devizne štednje penzije, mnoga pravna pitanja. Nestali nisu pronađeni, a zločinci nisu odgovarali za gnusna ubistva – kaže Vacić.

Dodaje da su upravo ovi razlozi zašto se Srpska desica protesno okupila ispred hrvatske ambasade, kako bi izrazila gnušanje i kako bi na dostojanstven način iskazala svoj gnev jer se u okupiranom Kninu slavi zločin.

– Srpska desnica nikada neće zaboraviti svoj narod Krajine – rekao je Vacić.

Протестна конференција поводом 25 година зверског злочина – Олује

Протест Српске Деснице испред усташке амбасаде

Posted by Српска Десница on Tuesday, August 4, 2020

Оставите одговор