Šta je DRI opet ulovio u Šapcu? „Zelenovićeva bratija kroz plate delila šakom i kapom narodne pare – posebno zaslužnima“?!?

Samo se budala sapliće dva puta o isti kamen, kaže stara narodna poslovica. U slučaju šabačkih vlastodržaca, je nešto još gore! Iako su bili osuđeni ( slučaj je nekim čudom kasnije zastareo!?) za nenamensko trošenje para, po izveštaju Državnog revizora za poslovanje u 2015.godini, četiri godine kasnije, ista državna institucija je pronašla skoro iste greške u poslovanju ove lokalne samouprave, sa skoro istim akterima, kao 2015.godine! Razlika je samo u tome, što se tada radilo o „proneveri“  oko 5 miliona evra ( u dinarskoj protivvrednosti) dok je sada u pitanju „samo“ dva miliona evra!?

Šta nam to pokazuje i dokazuje? Da gradonačelnik Nebojša Zelenović nije promenio svoje stil funkcionisanja iako je svojevremeno znao i da zaplače pred kamerama u strahu od hapšenja, duboko svestan da je bio uhvaćen sa „ rukama u pekmezu“! I umesto da izvuče pouke za ubuduće, osokoljen činjenicom da je „ nekim čudom“ izbegao zasluženu kaznu – on je nastavio po starom… Bahato, bezobrazno, sa istom pričom kako neko u zemlji Srbiji ima nešto protiv njega lično? Smešno…I bez potrebe za ikakvim objašnjenjem.

Podugačak je spisak novih grehova Zelenovićeve  ekipe koja godinama nemilice i bez ikakvih sankcija arči narodne pare iz gradske kase, baš kako im se prohte i ćefne… Ovoga puta, samo ćemo skrenuti pažnju n a jedan bizaran detalj, ali, verujemo, namerni prekršaja u finansijskom poslovanju ove šabačke družine: Da li zbog činjenice da nisu kažnjeni zbog ranijih prekršaja i muvačina, ili zbog nečije podrške sa strane, oni su tvrdoglavo nastavili i u 2019.godini da krše pozitivne zakonske propise iz poslovanja lokalnih samouprava. Tako su, tokom cele godine radili isplate bolovanja do 30 dana, i korišćenje godišnjih odmora u visini redovnih plata, mada Zakon kaže da se isplate isključivo obavljaju u visini prosečne plate u poslednjih 12 meseci?!

Šta je bio motiv ovakvog finansijskog ponašanja? Teško je poverovati da su to slučajno radili, već je to bio način da svojim najbližim i „ najboljim“ saradnicima uguraju u džep i dodatne prihode… Zanimlivo je, da je isti princip primenjen i u isplatama u PU „Naše Dete“. To je ona javna ustanova koja je postala poznata onoga trenutka kada se u nju volšebno zaposlila ćerka sudije Biljane Mraović, iz Osnovonog šabačkog suda! To i ne bi bilo ništa čudno, da u isto vreme baš ovaj sudija nije vodio postupak protiv gradonačelnika Zelenovića za neanmensko trošenje narodnih para za 2015.godinu…

E.E.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *