Stamatović  jači od Jankovića i Jeremića!

Na političkoj sceni Srbije više ne važe rejtinzi sa predsedničkih izbora:

Milan Stamatović, Zlatiborac i lider Čajetine u dva mandata, osnivanjem stranke Zdrava Srbija ozbiljno  preti da zauzme čelno  opoziciono mesto na političkoj karti Srbije!  I time sasvim  rasprši  snove „evropejaca i rusomrzitelja iz beogradskog kruga dvojke“,  koji još od Zorana Đinđića  vape za izistinskim vođom po meri njihovih iskrivljenih stavova o društvu i njegovim uzorima. Elem, Milan Stamatović kao tipičan ruralni uzor kakvi se ne rađaju na beogradskom pločniku – zna mnogo bolje od njih šta je suština života i kako se za nju boriti. Sve je više onih koji duboko veruju da ona „ nevučićeva Srbija“, koje  i matematički ima bar 30 odsto – za sada nema boljeg megdandžiju od staloženog, ali čvrstog, od ljutog kamena  isklesanog „Stamata“, kako ga od milja zovu prijatelji.. On je radnik, čovek koji se ne stidi da priča, kako je zidarskim zanatom živeo i izdržavao porodicu, sve dok ga politika, pre više od 10 godina, nije uzela pod svoje i odvela u duboke i nemirne vode iz kojih mu izgleda više nema povratka.

Evo nekoliko najvažnijih razloga zbog čega je Milan Stamatović, bez nekih velikih škola, zapadnog znanja i brifovanja – dobra osnova za onu „malu Srbiju“: ali ne onu koja hoće samo na Zapad, ne  onu koja hoće samo u NATO, da bi  im se izvinuli što su nas ubijali!?  Da se razumemo, ta Srbija je manja i od onih malih 30 odsto, jer u nju ne spadaju Čedini, Čankovi, žuti i svi drugi iz njihovih redova nikli  foteljaši… Za njih se niko ne brine: oni će prići onom koji bude najjači u njihovoj „maloj Srbiji“…

  1. Stamatović je dugo na vlasti u Čajetini i jedini u Srbiji je samostalno, kao Grupa građana uspevao da pobedi sve protivkandidate. I to ubedljivo. Čak i na predsedničkim izborima.  Zli jezici tvrde da je to rezultat malog biračkog tela od nekih 4.000 glasova, kojima je lako manipulisati ( zadovoljiti)?! Pa, ako je i tako, kako onda na drugom mestu u Srbiji nije se zapatila „stamatotrijumfijada“?  Kažu, državni organi nisu reagovali, a trebali su, jer ima veliki naramak dokaza protiv njega… Ali nisu. Isti onda kažu,  da Stamatović  „ume dobro da pliva između propisa“. Onda je vešt. Zna iako nema visokoškolske diplome.
  2. Na kampanju predsedničkih izbora potrošio je jedva nekoliko hiljada evra!!!  U Beogradu se pojavio jednom na televiziji i osvojio 8.000 glasova. Njegove kolege Janković i Jeremić spiskali su milione… I doživeli fijasko.
  3. Stamatović ima jedini u Srbiji kontinuitet opozicionog vladanja u odnosu na režim u Beogradu! Izrastao je u regionalnog lidera, jer je na lokalu osvojio pristojan broj glasova u Užicu, Kosjeriću, Lučanima… Sprema se da napadne i Čačak.
  4. Narod voli onoga ko je vlast. Makar i na lokalu. A, to ima Stamatović. Dok, Saša janković je bio samo mali „gmizavac“ svake vlasti, dok nije postao zaštitnik građana , koji je sve druge štitio – samo ne građane! Na  predsedničkim izborima narod je rekao svoje, šta misli o Jankoviću.  Vuka Jeremića je u trenutku „svoga haosa“ u sam vrh politike ubacio Boris Tadić. Onda je „mali“ umislio da je velika zverka na Ist Riveru, a zaboravio je, kako je obletao  oko sedišta republikanaca, u trenutku  proglašenja pobede, za  drugi  mandat Buša mlađeg.. Otrežnjenje je stiglo na predsedničkim izborima. Potrošeni milioni dolara, a rezultat – duplo golo.
  5. Za razliku od ova dva golanfera, Stamatović ima postojanje, kontinuitet vlasti i domaćinska razmišljanja. On je ovdašnji, Zlatiborac kome znaju oca, majku, dedu, babu.. Ima on i protivnike u svom ataru… Za sada, jedino ga dobiju na sudu zbog  prejakih reči, kleveti, koje Stamatović na sudu ne može i dokazati. A, sud ceni samo dokaze, što njemu i nije baš  toliko jasno?!
  6. Gondola bi trebalo da bude njegova kruna dosadašnjeg vladanja Čajetinom. Ako reši nastale probleme sa državom ( a u interesu je naroda da gondola proradi, bez obzira ko je i zašta sve kriv?!) , svoje kolege, Jankovića i Jeremića provozaće sa dna do vrha Zlatibora… Da bar na tren vide kako je biti gazda „ u svom selu“…

To, da li je Stamatović  radio mimo zakona – neka utvrde istražni organi. Na njih niko ne može niti sme uticati.  A, dok se ne dokaže suprotno – on je lider u ovom delu Srbije, voljom  Zlatiboraca.

Kako vreme prolazi, vrlo je moguće da će se i Beograđani se okrenuti njemu – jer od Jankovića i Jeremića, izgleda nema vajde…

P.J.

Оставите одговор