Stiže medicinska oprema za opštu bolnicu u Vršcu!

Pokrajinska vlada itekako vodi računa o socijalnim slikama i prilikama građana sa teritorije Vojvodine. Briga o najugroženijim slojevima stanovništva ne zaobilazi ni grad Vršac. Aktuelna vlast na najbolji način pronalazi načine i sredstva da koliko-toliko olakša život svojim sugrađanima.

Naravno, da je za to neophodna podrška vlade u Novom Sadu, pa je svaka pomoć, bilo finansijska ili u opremi dobro došla I gradu Vršcu. Upravo je jedna takva pomoć odobrena juče

Pokrajinska vlada je danas donela nekoliko zaključaka o pribavljanju u javnu svojinu medicinske opreme u vrednosti od 71.6 miliona dinara.

Novu medicinsku opremu dobiće Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, zatim opšte bolnice u Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu i Vrbasu, kao i domovi zdravlja u Vršcu i Adi.

Obezbeđena je i pomoć u prehrambenim proizvodima i sredstvima za higijenu u vrednosti od 39,2 miliona dinara za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriji Vojvodine.

Ukupno 14.670 paketa pomoći biće distribuirano socijalno ugroženim licima i porodicama, u 45 gradova i opština.

Pomoć je obezbeđena i za potrebe Crvenog krsta Vojvodine.

Doneta je i odluka da se izdvoji 9,7 miliona dinara za uređenje dvorišta u Predškolskoj ustanovi „Srećno dete” u Novom Kneževcu.