Strah od hapšenja prosto je paralisao šabačke funkcionere, da nisu ni videli “ekološku bombu”u gradu, pa im više ni “čuvena Megi” ne može pomoći!?

Hoće li i ova šabačka afera, “ekološka bomba” teška 40 tona otpada u gradu,čiji su akteri  pešadinci “broja 1”: “Zelenko”, “Nekaj” i “Sovranije”, “Žule”.. proći nekažnjeno i od nadležnih organa “neprimećena” kao što se dešavalo nebrojeno puta do sada?

Istražni organi Šapca, po svemu sudeći, braniće “svoje mecene izgleda do poslednje kapi krvi”, jer je prosto neshvatljivo da opet “ćute”, prave se nevešti i neupućeni, neprestano prebacujući breme odgovornosti za nečinjenje sa jednih na druge…Od OJT do VJT i nazad!?

Gde su sve te silne inspekcije, šta radi ministarstvo ekologije? Zar brdo otpada u gradskoj ulici nije dovoljna opomena da se nadležni moraju kazniti? Gde su te njihove čuvene lokalne novine, televizije, dopisnici beogradskih medija, da snime ono o čemu građani Dalmatinske ulice nisu imali kome da se žale… Da li je moguće da je sve to “pokrio broj 1”?  I nisu se samo oni pravili nevešti i neupućeni…

Da li će opet gradonačelnik Nebojša Zelenović u niskotiražnim novinama u kojima izgleda jedino može nešto da kaže, a da to novinari ne provere i ne utvrde da laže, da opet optuži nekakve “fantomske medije, portale” koji eto po svaku cenu hoće da ruše “slobodarsku vlast” u Šapcu?!

Ili će možda da angažuje čuvenu mis “Megi”, PR Agenciju Margarete Musić, da pritekne u pomoć, da “stvari uzme u svoje ruke i nadležnost”, jer se pokazala i dokazala?! A, da to nije tako, ne bi radila PR usluge i imala ugovor sa Skupštinom grada! To nam je bar priznala I pokazala ugovor, koji smo I objavili… A, za ugovore i klijente iz gradskih službi i firmi, ( o čemu šapčani ispredaju bajke!?) ne želi da priča, niti je iko zbog toga proziva i istražuje?!

Pa, ako “putnik za Kinšasu” već spominje “neke fantomske portale i medije”, neka krene da istražuje  kome sve naplaćuje PR usluge Margareta Musić i sve to iz gradskog budžeta građana Šapca?! Ako sme? Jer, I novinari u Šapcu neformalno tvrde da je “Megi čudo” I da je očigledno da ne žele da se njoj zameraju?!? Zašto? Zaključite sami…

Kako sve ove odgovore ne možemo dobiti od gradskih vlasti Šapca i od gradonačelnika lično, koristimo ovu priliku da ga, eto,  javno pitamo, zbog čega je u PR poslovima u ovom gradu neprikosnovena gospođica Margareta Musić i njena PR Agencija?  Koliko to košta godišnje građane Šapca?

Možda je i na ova pitanja već odgovarao pred onim istražnim organima koji nisu iz Šapca i zbog čega svi oni “suze rone”?! Gradonačelniku se zbog toga verovatno priviđaju nekakvi komesari SNS-a, kojem ni ime ne zna, ali ih se mnogo plaši?!  A, zašto? Gospodine “Zelenko”, samo pošten čovek se nikoga ne plaši i svakome može da pogleda u oči… Pa i tom “vašem komesaru”… Pa, vidite u koju grupu Vi spadate?

Naš narod  lepo kaže, ne  laje kera sebe radi, nego sela radi”! Zašto sada “ laje šabačka kera”?

Zato što izgleda “nevidljiva ruka broja 1” izgleda da nije baš svemoćna!  Ne može da dosegne do istražnih organa, jer nisu iz Šapca?! U tome je nevolja šabačkih dosmanlija… Pa im je jedino preostalo da halabuču i kukaju – nadaju se, sve do Strazbura! Ali, Strazbur nije sud u kome se amnestiraju političari od krivične odgovornosti…

E.E.

Оставите одговор