Sukob sa Šapićem u očevom lokalu!? (6)

Tužilaštvo još ćuti o  aferi bagatelne kupovine lokala u Studentskoj 45a na Novom Beogradu:

Amdi Alili je bud zašto prodao lokal u Studentskoj 45a, na Novom Beogradu, a da nije bio u stanju ni stvari da iznese napolje! Teška bolest ga je već bila toliko obuzela da iz kreveta nije ustajao sve do smrti, mesec i po dana posle prodaje. Međutim, Šapićima, odnosno, njihovom ujaku, Radetu Dedoviću se mnogo žurilo. Sa ovim lokalom, u novom ruhu, imali su sasvim druge planove…

– Gospođa Nada me hitno zove kasno uveče, odmah po prodaji lokala, da kako znam i umem što pre iznesem inventar iz lokala – priča za Embargo Hamit Alili. – Nije znala da mi odgovori, čemu tolika žurba? Samo mi je ponavljala:“ Hitno, hitno iznosi stvari”!  Našao sam se u čudu! Kako da sve to organizujem za samo par sati?  Nije mi se ostavljao inventar, a opet ako ga iznesem, šta ću sa njim? U Beogradu nisam poznavao ljude koji bi mogli da mi zbrinu sve te stvari. Mojo tac je imao relativno nov I skupocen inventar radnje.

Hamit Alili hitno stiže u lokal u Studentsku 45a. U lokalu zatiče njemu nepoznate ljude. Ipak, među njima prepoznaje čika Miloša Šapića. Znali su se iz zgrade. Viđao ga je godinama, skoro uvek kada bi došao kod oca na nekoliko dana:

– Hajde, iznosi te stvari – skoro zapovednički mu se obratio Miloš Šapić.

Na iznenađeni i začuđeni pogled Hamita, što mu se na taj način obraća, nije se obazirao…  Nastavio je istim tonom:

– Inače, sve ćemo da damo u staro gvožđe, pa ti posle vidi šta si izgubio i zbog čega?

E, to je bila kap koja je prevršila meru. Ionako besan što je otac prodao lokal za koji je mislio da će njemu ostaviti, Hamit Alili je “prosto pukao od besa”:

– Sram Vas bilo! Kako se to ponašate? Kako ste došli do ovog lokala? Na koji način i zbog čega ste sve krili od mene? Znali ste da je moj otac teško bolestan…Na morfijumu! Da li znate šta to znači?

Hamit Alili je što gestikulacijama rukama, što glasnijim govorom sve prisutne zbunio. Čak i do tog trenutka veoma drčnog i drskog MIloša Šapića.

– Video sam da se u jednom trenutku izdvojio na stranu, pored prozora u lokalu – dobro se seća tih detalja Hamit Alili. – Uzeo je telefon i nekoga pozivao… Posle par sekundi dobro sam čuo njegov skoro preteći glas: “ Nado, ovaj će napraviti problem!”… Znao sam koju je to Nadu zvao i shvatio sam da se to odnosilo na mene!?

Ipak, nije bilo izbora niti druge mogućnosti, nego da hitno stvari iznese iz lokala. U gluvo doba noći, probudio je u Leskovcu jednog prijatelja, prevoznika, da odmah krene za Beograd. Stigao je do jutra. Čekao ga je u lokalu. Popakovali su stvari u kamionče i krenuli nazad, put Makedonije. Dok se “klackao” u svojim kolima iza kamiončeta, u glavi je premotavao ceo film svih beogradskih dešavanja. Sebi je ponavljao samo jedno: da li će ikada saznati punu istinu oko prodaje očevog lokala, jer je i tada bio apsolutno ubeđen da nešto nije kako treba?! Da mu otac proda lokal za 30.000 evra – nema šanse!

Posle nešto više od godinu dana, porodica Amdija Alilija krenula je u borbu za istinu! Posredstvom pravosudnih organa države Srbije traže istinu ove afere u kojoj su Šapići i njihov ujak Rade Dedović, a možda i famozna gospođa Nada – negativci! Ali, bar za sada, u ovom filmu, nije pobedila istina i pravda. Za tu pobedu potrebno je da Tužilaštvo odradi svoj posao, čemu se oni iskreno nadaju…

E.E.

(nastavlja se)

 

Оставите одговор