SUPER  EKSKLUZIVNO: Policija opkoljava Šapića!?

Počela istraga afere lokala u Studentskoj 45a “koji je kupio” ujak predsednika opštine Novi Beograd:

Kako portal Embargo  nezvanično saznaje, pretpostavljamo, po nalogu tužilaštva, MUP Srbije je započeo predistražne radnje vezane za slučaj divlje gradnje lokala u Studentskoj 45a, na Novom Beogradu, kod Studentskog grada!?

Istraga će obuhvatiti mnogo toga: ispitaće se sve okolnosti oko kupovine ovog lokala, pa iznenadnog požara koji nije zvanično prijavljen policiji, pa do divlje gradnje novog objekta pod maskom sanacije postojećeg I to na ime prvobitnog vlasnika,  koji je u trenutku radova već tri meseca bio pokojnik!?

Ako policija u istrazi sakupi dovoljno validnih dokaza, onda će tužilaštvo pokrenuti  postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti svih aktera ove afere koja će u narednom period možda i nadmašiti “trenutno aktuelne rijaliti slučajeve” u Beogradu?!

Podsećamo, da je 104 kvadrata lokala u vlasništvu Alili Amdija, sagrađenog 1982.godine zvanično kupio u oktobru 2016.godine Rade Dedović, ujak predsednika opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića! Dedović mu je i blizak partijski kolega, jer je bio 7.na njegovoj  listi Grupe građana na poslednjim izborima…

Portal Emabrgo je u nekoliko navrata pisao o mnogim, najblaže rečeno, manipulacijama koje su činili akteri ovoga slučaja, počev od načina kupovine lokala od čoveka na samrti, pa do “štelovanja” papira u opštini za opravdanje divlje  gradnje, do vođenja postupka rušenja, na čijim rešenjima se kao vlasnik vodilo NN lice, mada je već u katastru bio upisan novi vlasnik Rade Dedović, pa do poturanja mrtvog čoveka kao investitora novog objekta!?

Javnost s punim pravom želi da zna punu istinu ovoga slučaja i zato verujemo, da će započeta policijska istraga dati odgovore na sva pitanja i rešiti dilemu, da li je moguće na eksluzivnim  lokacijama po Beogradu kupovati lokale po ceni od   300 evra po kvadratu ? Kakav je motiv imao predsednik opštine Novi Beograd, “ da po svaku cenu sprečava rušenje ovog objekta” i da li je I kakvu  ulogu imao u kompletnoj ovoj aferi, s obzirom da su i lično poznavali pokojnog Alili Amdija?!

E. E.

 

 

Оставите одговор