Tužilac danas saslušava Šapićevu ekipu!

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, na Novom Beogradu, po Krivičnoj prijavi MUP-a:

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, danas  će po Krivičnoj prijavi MUP-a, saslušati glavne aktere afere u opštini Novi Beograd u vezi kupoprodaje lokala Amdija Alilija, zatim divlje gradnje novog objekta na mestu starog i potpisivanja preminulog Alilija kao investitora novog lokala…I zbog drugih krivičnih dela…

Osumnjičeni su i kao takvi biće saslušani: Šapićev ujak Rade Dedović, izvesna Borica Maljević ( od koje su Šapići svojevremeno kupili kuću na Bežanijskoj kosi), zatim službenici opštine Novi Beograd, “lažni građevinski inspektor” Nebojša Jovanović i opštinski službenik Vladan Čolović.

Iz saopštenja Tužilaštva koje je dobio antikorupcijski portal Embargo,potvrđeno je, da će, posle saslušanja pomenutih kao osumnjičenih za više krivičnih dela –  i Aleksandar Šapić biti  saslušan u naknadnom terminu, takođe kao osumnjičeni!

Podsećamo, dok se Šapićev ujak Dedović i gospođa Maljević sumnjiče za krivično delo divlje gradnje,  dvojici opštinskih službenika se na teret stavlja Zloupotreba službenog položaja! Ostaje međutim nejasno da li će i ko odgovarati za falsifikovanje dokumenata, tako što su pokojnika ( Amdi Alilija) potpisali da je tobožnji investitor divlje gradnje, u Studentskoj 45 a na Novom Beogradu,  zašta su osumnjičeni Dedović i gospođa Maljević!?

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu potvrdili su, da je kod njih zavedena i Krivična prijava protiv “Šapićeve ekipe”, koju je podnela i porodica pokojnog Amdija Alilija. Potvrđeno je, da će se za Krivičnu prijavu koju je podnela porodica Amdija Alilija – tek sprovesti predistražni postupak!?

Međutim, čudi da su ova dva postupka razdvojena, s obzirom da se radi o istim akterima Krivične prijave i skoro istim delima koja im se stavljaju na teret?

E.E.

Оставите одговор