Tužilačka “Omerta” u Šapcu i Paraćinu!?

Dok vlasti u Šapcu i Paraćinu “trče po svetu” i šire lažnu priču o ugroženosti sloboda i demokratije u svojim opštinama, dotle lokalni istražni organi – besposliče u kancelarijama, zamišljajući “ da su na nekim egzotičnim destinacijama ili bar na safariju u Keniji”!?

Šala u ovom slučaju je dozvoljena i čak potrebna, kad nema ni u najavi bilo kakve tužilačke istrage za sve ono što se godinama dešava u ove dve “ preostale slobodarske” opštine u Srbiji… Tačno je samo to, da su ovo jedine dve preostale opštine u Srbiji u kojima šaka presvučenih “dosmanlija radi šta hoće i kad hoće”, a da niko živi u ovoj zemlji ne može da im stane na put?! Svi su izgleda u istom timu u ovim opštinama, svi kao jedan rešeni da brane ono što je neodbranjivo i što je narod odavno bacio na djubrište istorije…

Ali, kupovina glasova ( o čemu skoro svaki Šapčanin ili Paraćinac više zna od onoga ko zaista to treba da zna i procesuira?!), bezobrazno rasipanje para iz državne kase kao da im je deda  u nasledstvo ostavio – postala je svakodnevnica ovih “ bastiona demokratije i ljudskih sloboda”! I niko da ih zaustaqvi, odvede tamo gde im je mesto o državnom trošku! Niko da zaustavi jedinu disciplinu koju su DOS-ovci 5.oktobra 2.000 godine legalizovali: Pljačka budžeta, trošenje budžetskih sredstava bez ikakve i ičije kontrole? E, to im je jedina preostala disciplina u još dve opštine u Srbiji, u samo  dva grada  koje sada treba da brane njihovi mentori, evropski mundiri iz Brisela?

Zašto je to tako? Pa, zato što su na najosetljivijim mestima u strukturi državne kontrole i istrage postavljeni “ njihovi ljudi, koji sada moraju da vrate uloženo u njihove pravosudne karijere”!? Pa, onda neka neko kaže da nije istina što se priča po Šapcu, da “ nadležni istražni organi ni ime gradonačelnika Nebojše Zelenovića ne smeju da spomenu”, da kolege u Paraćinu “ takođe isto postupaju u slučaju večitog predsednika opštine Saše Paunovića”!?

Pa, kad je tako, a tako je, ko sme u Šapcu uopšte ijednu lošu reč da kaže protiv “Zelenka”? Čak ni u vreme čivijade… ČUveni šabački vašar je već zaštićen?!  Nedaj bože, da “Zelenka” ili ti “Fikusa” slučajno neko pita kako je “prisvojio” školski  stan solidarnosti  “u kome nije ni prespavao, već ga je izdavao i na kraju prodao”… Da ga pita,gde su nestali silni milioni dinara godinama namenjivani za tobožnje renoviranje gradskog bazena? Gde su nestale ogromne narodne pare za realizaciju obećanih infrastrukturnih projekata još pre šest godina? A, kamo li da ga pitaju za “proneveru skoro 5 miliona evra iz gradske kase”, zašta ga je optužio “instruirana neznalica pod firmom  DRI”, pa je morao da se  šabački sudija proslavi i oslobodio odgovornosti i krivice “prepoštenog Zelenovića”?! Veliki “Zelenko” sada slavodobitno može da šeta među čivijašima, jer je njegova čivija ipak bila najjača, toliko moćna, da čak učini sevap, da “zaposli jednu pravosudnu ćerku u predškolsku ustanovu”?! Pa, šta, reći će neko… Čovek je morao da pokrije troškove?!  Da li je to cena njegovog oslobađanja na sudu?

Šta tek reći o drugom bastionu “ srpskih sloboda i demokratije” iz Paraćina? Gospodinu Saši Paunoviću, koji je naš portal pokušao da obmane prikazivanjem samo delimičnog izvoda iz APR-a, sakrivajući direktorsku funkciju svoga zamenika u privatnoj firmi?! Šta tek reći o tome, kako se “ pod njegovom dirigentskom palicom, troše narodne pare iz gradske kase, nameštaju poslovi na tenderima, rasipa sve ono što je narod mukom stekao i zaradio, a poverio njemu i njegovima da raspolažu”… I paraćinski tužilac izgleda “ nije odavde”…I on je mislima ko zna gde, ili možda “ ni on ne sme da izgovori ime predsednika opštine”?! A, kad istražni organi “mule i drže glavu ispod pojasa”, onda se okuraže dotični, pa tužakaju li tužakaju… Koga drugoga, nego novinare? Što njega, “poštena i prepametna ljagaju”, kleveću… Toliko je grandiozno njegovo poštenje, da za novinare  traži čak i krivičnu odgovornost! On bi novinare da pošalje u Zabelu, Padinjak ili Mitrovicu… I treba gospodine Paunoviću! Cela Srbija, ona koja nije kao “tvoja i od tvoga brata po drp linije iz Šapca”,  stvarno treba da bude uhapšena! Da bude kao u “ cara Trojana kozije uši”, ili kao “ carevo novo odelo”. Da bude kao što mi reče davno jedan čovek sa ulice, “očaran vladavinom DOS-a”: “ Pa, ovo je jedina zemlja u kojoj kriminalci nisu, niti će u zatvor”!!!

Da se onda pohvalite “dok ničice gledate pred evropskim mundirima” kako je u Srbiji pobedila sloboda i demokratija!!!  Ona vaša podanička, beskičmena, u kojoj ljudi ne hodaju, nego puze…Jer Vi to tako naređujete…

Embargo komentar

Оставите одговор