U Šapcu samo opozicija brine o potrebama sugrađana!? Vlast „maže i laže“…

Šapčani su se i u četvrtak okupili ispred zgrade Gradske uprave kako bi 63. put uputili zahtev gradonačelniku Nebojši Zelenoviću da podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore. Odbornik SNS u Skupštini grada Šapca dr Slobodan Popović istakao je da aktuelna vlast, koja je izmanipulisala građane i kupovinom glasova i odbornika napravila većinu, treba dostojanstveno da podnese ostavku. Kako je naglasio, zbog ovoga su građani Šapca u izolaciji, a ta izolacija im je nametnuta.

– Kažu da u Šapcu teče med i mleko, da je Švajcarska, kažu da je Beč, a ja to ne vidim. Ja vidim dosta smeća u gradu i u selu, ja vidim da fali parking mesta, ja vidim da na selu fali voda i kanalizacija, ja vidim saobraćajni kolaps u gradu. Ja ne vidim ono to su obećali, da će Šabac napokon da izađe na savu, ne vidim kvantašku pijacu, sabirni centar za voće. Ja vidim gradonačelnika koji je pravosnažno osuđen, koji je iz moralnih razloga morao da podnese ostavku zbog pronevere budžetskih sredstava u visini od pet miliona evra. To je slika i prilika grada Šapca, jedne izolovane Srbije koja ne može da oseti boljitak koji osećaju drugi delovi ove države – rekao je dr Popović.

Svetlana Stanković, odbornica SNS u Skupštini grada Šapca ukazala je na to da dok saveti mesnih zajednica u kojima su na vlasti ljudi koje je podržala SNS vredno rade u interesu građana, aktuelna gradska vlast koju predvodi Nebojša Zelenović nije u stanju ni smeće da odnese sa gradskog i seoskog područja.

– Od novca koji im po zakonu pripada, prvo što su uradili je da su obnovili zgrade koje su bile ruinirane. Više puta su delili humanitarnu pomoć najsiromašnijim stanovnicima svake mesne zajednice. Donirali su potrebne aparate za Opštu bolnicu, ne bi li naši sugrađani imali što bolje lečenje. Organizovali su izlete za naše najstarije sugrađane, u Jelenči kupili zemljište gde će biti urađeno novo groblje koje je godinama bilo problem. U Petkovici su nasipani putevi. S druge strane vladajuća većina ne može da organizuje ni kupljenje đubreta čak ni u mnogim delovima grada. Sela u Pocerini pretvorena su u legalne deponije, jer u nekim delovima đubre se ne odnosi već nekoliko meseci. Ni za proslavu Boja na Mišaru nisu mogli da na toj trasi pokupe đubre – istakla je Svetlana Stanković.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *