U zlo doba Djilas došao u Ameriku da blati Srbiju: Kurtijevog i Šolakovog  lobistu podržalo samo  6 od  435 članova u Predstavničkom domu SAD!?!

To što neko pokušava da Djilasovu posetu Americi i pojedinim kongresmenima napravi kao  mnogo veliku stvar za Srbiju – je toliko smešno, da skoro i ne zavređuje ikakvu pažnju!? Osim, naravno Šolakovih i Djilasovim medija koji žele od toga da naprave spektakl i kao nešto mnogo važno za budućnost Srbije..

A, evo šta je od cele ove lakmusirane rijaliti priče bivšeg Velikog brata Srbije jedina istina:

Kompletan aranžman, kako se istina nezvanično priča, Djilasu i njegovom „potrčku Borku Stefanoviću“ put i susret u Kongresu SAD sa poverenikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom – trasirao je lično Aljbin Kurti!? Istina, debelog udela u svemu tome imao je i Dragan Šolak, kao Sorošev „ srpski kapitalac još od pre dvadesetak godina“?! Kako? Pa, Šolak i Kurti istom se „demokratskom bogu“ mole u Americi, verujući da će oni uraditi što neće ni jedna srpska vlast, a ponajmanje srpski narod!

Po „ Kurtijevom i Šolakovom putnom nalogu“ Dragan Djilas je dobio i kratko uputstvo šta treba da priča pred iznajmljenim i unapred pripremljenim američkim kongresmenima: I naravno da je u prvom planu bilo sipanje drvlja i kamenja po Vučiću i vlastima u Srbiji, strahovladi i diktaturi. Naravno da Djilas nije smeo da zaboravi interese Dragana Šolaka, pa je morao da posebno apostrofira njegove nevolje sa državnim preduzećem, Telekomom i gubitkom monopolskog položaja u Srbiji koji mu je decenijama omogućavao da radi šta hoće i koliko hoće!?

Naravno, da nije zaboravio da spomene i jedno drugo ime, Vladu Lučića, direktora Telekoma, stručnjaka koji godinama vodi žestoku borbu da Telekomu vrati poziciju koju zaslužuje i na kojoj se sada nalazi!  Zahvaljujući podršci vlade i predsednika Vučića, Lučić je danas uspeo da sa kolena uzdigne našeg telekomunikacionog džina i učini ga konkurentnim na tržištu! E, to je zasmetalo Šolaku, jer ne samo da je izgubio monopolsku poziciju, već je u realnoj poštenoj utakmici njegova SBB počela da pravi velike gubitke…

Nekolicina kongresmena, tačnije njih 6 su krenuli da odrade prljavi posao Kurtijevog i Šolakovog lobiste, da potpišu pismo-zahtev predsedniku Bajdenu, da se navodno Srbiji uvedu nekakve nove sankcije, zbog, ( gle čuda neviđenog) nedostatka demokratije, nemanja slobode medija, korupcije i bog zna čega sve ne još…

Kako li samo licemerno zvuči kada recimo Đilas priča u poseti „tom Eskobaru“ o korupciji u Srbiji? Da li iko razuman i bar malo političan može da prihvati činjenicu da Đilas, Šolak ili neko njihov treći može da priča o korupciji u Srbiji, a da samog sebe ne stavi na čelo kolone? Naravno da ne može.

Ali, lobisti Šolaka, Kurtija i Djilasa su sa iste gore list. Nevolja je samo što im se celo drvo suši i što sada isti ti kongresmeni imaju preča posla, od da reaguju na olajavanja sopstvene zemlje, tajkuna koji su stekli ogromno bogatstvo na najblaže rečeno politički profiterski način!?

U zlo doba je stigao Đilas u američki Kongres kod male šačice izlobiranih istomišljenika. Američke demokrate razdiru tri struje unutar iste stranke! One su do te mere podeljeni i sukobljeni, da to izvanredno koriste republikanci. Većina demokrata se broj samo sa trojicom viška za premoć u odlučivanju. Ljulja se njihova zakonodavna vlast po svim šavovima, pa je više nego smešna inicijativa Kurtija i Soroševog djaka, Dragana Šolaka ne bi li nekako opet Srbiji učinili  veliku nepravdu.

Da li iko ozbiljan može poverovati da će samo 6 (šest) potpisnika pisma-peticije predsedniku Bajdenu dati bilo kakav rezultat – osim malo veće gužve u korpi za otpatke u njegovom kabinetu? Naravno da ne može. I zašto bi? Zašto Šolakovi i Djilasovi mediji ne saopšte srpskoj javnosti, da samo Predstavnički dom američkog Kongresa ima 435 članova, da drugi dom, Senat još 100!?! Šta je onda ta šačica plaćenika Kurtija,Šolaka i Soroša? Ništa. Niti će išta i ubuduće biti.

Americi predstoji grčevita unutrašnja borba sa ekonomijom koja je u raspadu, sa inflacijom koja sve više steže kaiš običnom građaninu. U takvoj situaciji niko ozbiljan ovake ispade „šake jada“ neće niti će ikada shvatati ozbiljno.

Šta onda predstoji Šolaku i Đilasu? Da se vrate u Brisel, Tanji Fajon. Mada, i ona upadne u nevolje  kad god neopravdano krene u napad na Srbiju. Mediji u Briselu počeli su da se interesuju za „njene tajne veze sa kvazibiznismenom“ Draganom Šolakom!? Ali, o svemu tome u nekom od sledećih nastavaka serijala o ljudima, njihovim ćudima i bolesnom ambicijom da naškode Srbiji i njenom narodu…

P.J.