UDAR POLICIJE NA PROSTITUCIJU OTKRIO I DRUGA KRIVIČNA DELA

Pripadnici MUP-a R Srbije su u proteklom periodu sproveli više istovremenih akcija i racija sa cilјem suzbijanja ilegalne prostitucije, jer je procenjeno da se u ovoj sivoj zoni ilegalno obrću višemilionski iznosi na godišnjem nivou.

Navedene racije realizovane su munjevito i uspešno na različitim lokacijama na kojima se u dužem vremenskom periodu sprovodi tzv. elitna, ali i prostitucija najnižeg nivoa.    U sklopu navedenih akcija zaplenjen je veći broj video zapisa intimnih odnosa klijenata i kralјica noći, čija je planirana svrha, kako se za sada procenjuje, ucena korisnika seksualnih usluga.

Zbog toga se smatra da su navedene aktivnosti organizovane od strane uticajne kriminalne grupe, koja na ovim prostorima kontroliše prostituciju i bavi se teškim krivičnim delima, poput ucene i iznude. Policija je pristupila identifikaciji snimlјenih korisnika seksualnih usluga, kako bi ustanovila da li su isti već bili predmet ucene od strane lica iz kriminalnog milјea.

Dosadašnjim pregledom zaplenjenih snimaka, ustanovlјeno je da se među brojnim korisnicima seksualnih usluga nalaze i uticajna lica iz sveta politike, biznisa, kriminalnog milјea, ali i akreditovanih inostranih diplomata.

Preuzeto sa: www.gamavesti.rs

Оставите одговор