UNV: „Zaštitimo novinarstvo od Cvetkovića“

Udruženje Novinara Vršca izdalo je saopštenje za javnost, pod naslovom „Zaštitimo novinarstvo od Cvetkovića“. Saopštenje UNV, koje Vam prenosimo u celosti, upućeno je na adrese novinarskih udruženja i državnih organa.
„Upozoravamo da profesionalno novinarstvo i javnost u vršačkom regionu trpe višegodišnji teror zbog fabrikovanja izmišljenih afera i dezinformacija, koje se tendenciozno plasiraju mimo javnih glasila.

To uporno čini izvesni Stefan Cvetković iz Bele Crkve. Od takvog „novinarstva“, zloupotrebljavajući internet i društvene mreže, kategorički se ograđujemo i istovremeno ukazujemo strukovnim udruženjima, javnosti i državnim organima na nesagledive posledice. Cvetković razara istinu i obmanjuje javno mnjenje.

Svojim svakodnevnim insinuacijama, uvredama i izmišljenim aferama, u kojima se poziva na „tajne i pouzdane“ izvore u državnim organima i stranačkim strukturama, Cvetković srozava ugled vršačkog regiona i naše profesije.

Cvetković, u maniru „izmisli, pa komentariši“, tendenciozno deluje, a pojedince, ustanove i institucije neargumentovano kvalifikuje kao podmićene, kriminalce, lopove, lažove, prevarante… Javno, objektivno i istinito informisanje je na ovaj način dezavuisano.

Tražimo od strukovnih udruženja i državnih organa da stanu na put ovakvom „novinarstvu“, i da zaštite časnu i dostojanstvenu profesiju i javnost od pogubog uticaja Stefana Cvetkovića.“, piše u saopštenju Udruženja Novinara Vršca.

Autor :  

Foto: pixabay.com

Оставите одговор