Ustanak u Šapcu (107.dan): Zelenović nema para za prevoz najstarijih sugrađana, a ima za ličnu kampanju bojkota izbora širom Srbije!?

Na 107. protestu građana koje organizuje SNS u Šapcu,ponovo su se čuli zahtevi za ostavku gradonačelnika Zelenovića i pozivi građana da budu istrajni i podrže ovu stranku , kako bi konačno i njima bilo bolje.

Marija Marković, poverenik Mesnog odbora „Kamičak“ zamerila je gradonačelniku Zelenoviću, koji umesto da rešava životne probleme građana, baca pare na besmislene projekte koje nikad i ne realizuje, i poziva na bojkot, iako nije siguran da li će bojkovati ili ipak izaći na izbore.

  • Umesto da otvara nova radna mesta i vodi politiku grada koja će do toga dovesti, on se bavi pozivom na bojkot i prljavu kampanju sa suludim obećanjima koje nikada neće ispuniti. On ni sam nije siguran u svoju odluku, čas je za bojkot, čas sprema neku kombinaciju po kojoj bi još ostao na vlasti. Narod mu to neće oprostiti, tu njegovu neodlučnost i sve ono što je radio tokom vlasti. Mi smo tu da im nakon 20 godina vladavine stanemo na put, da prestane kradja budžeta. Najnovija istraživanja pokazuju da je podrška sadašnjoj vlasti ispod 20 odsto, sa tendencijom stalnog pada. I dok on poziva na bojkot, država Srbija ulaže u projekte za budućnost koji će dovesti do novih radnih mesta. To je i autoput Ruma-Šabac i brza saobraćajnica do Loznice. Zaposlićemo narod i povećati životni standard – rekla je na protestnom mitingu u Šapcu Marija Marković.

Odbornik u gradskoj skupštini, Nenad Plavić rekao je da ovaj i svaki drugi miting u Šapcu protiv aktuelne vlasti, pokazuje koliku podršku uživa SNS:

  • Nećemo odustati od naših zahteva , jer želimo da na miran način ova vlast ode. Mi ćemo sačuvati u vlasništvu grada sve ono što su naši preci godinama stvarali, a Zelenović rasprodaje. Na poslednjoj gradskoj skupštini ponovo smo tražili da naši najstariji sugrađani dobiju besplatan gradski prevoz. Odgovorio je da nema para u budžetu za to. Naši najstariji idu u bolnicu sa pratnjom i ti ljudi će platiti kartu za sebe, ali naši najstariji ne treba da daju pare. Zbog toga što nemaju para, treba da idu peške do bolnice. On nema para ni zašta što građanima treba, tako je lakše reći. Naši susedni gradovi sa daleko manjim budžetom, dali su besplatan prevoz starijim sugrađanima. Šabac ima budžet od skoro 5 milijardi dinara, a Loznica dvostruko manje- 2. 100. 000.000 i izdvaja novac za besplatan prevoz. To imaju građani u Valjevu , koji ima budžet od 3. 800 000.000,  a Ruma savo dve milijarde i ne odriče se povoljnosti za starije. To su gradovi u kojima je na vlasti SNS i kojima je briga o gradjanima na prvom mestu. 

Nenad Plavić je dodao i to, da u Šapcu ne misle ni o mladim ljudima, o njihovoj deci. Najskuplji vrtić u Srbiji je u Šapcu. Roditelji plaćaju po 7.000 dinara, a u Beogradu samo 5. 5000. U Rumi svako dete ima besplatan vrtić, roditelji ne daju ni dinara za svoju decu. Politika Dragana Djilasa je ona koju slede Zelenović i njegova vlast u Šapcu. Dok je on bio gradonačelnik, roditelji su plaćali  9.700 dinara po detetu. 15.000 roditelja su tužili grad zbog nezakonskog povećanja cene vrtića i te sporove su dobli i sav novac koji im je prekomerno uziman biće vraćen!!! Ujedno je pozvao  zaposlene u javnim preduzećima da im se pridruže, kako bi ova vlast što pre otišla.

Оставите одговор