USTANAK U ŠAPCU (108. DAN): Zelenović, kao osvedočeni neradnik i štetočina, mrzi tuđi rad!?!

Strasti u gradu na Savi, kada je u pitanju ostavka gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, ne splašnjavaju. Nezadovoljni Šapčani na 108. okupljanju ispred zgrade Gradske uprave imali su priliku da čuju o još jednom gradonačelnikovom gafu koji je pokazao kojim putem idu lideri Saveza za Srbiju. Kritike su ovoga puta stigle zbog Zelenovićevog neprisustvovanja istorijskom događaju – početku radova na izgradnji auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

– Dočekali smo juče našeg predsednika, koji je nakon posete bratskoj Ruskoj Federaciji, nakon razgovora sa trenutno najmoćnijim čovekom sveta Vladimirom Vladimirovičem Putinom, došao upravo u grad Šabac na reku Savu i to je znak koliko misli o ovom regionu. Nisu u pravu oni koji govore da je Šabac ostao zaboravljen, da je region Mačve i Pocerine ostao zaboravljen. Juče se moglo videti da je Republika Srbija, pre svega njen predsednik, prisutan ovde u svakom pogledu, među nama, zajedno sa nama. Kvazirukovodstvo ovog grada juče nije našlo za shodno da bude tamo i ne treba da bude. Narod će na sledećim izborima reći gde im je mesto – poručio je Radivoje Mićić, poverenik GO SNS u Šapcu.

Zelenovića i njegove koalicione partnere očigledno ne inetersuju bolji životni uslovi sugrađana, s obzirom da će realizacijom ovog projekta, za koji je zaslužan predsednik Aleksandar Vučić i nadležna ministarstva Vlade Republike Srbije, mačvanski region dobiti bolje uslove za funkcionisanje privrede, nova investiciona ulaganja, a samim tim i nova radna mesta.

– Ambasador Azerbejdžana je rekao da za 20 godina diplomatske karijere nije doživeo da jedna zemlja potpiše ovako dva velika ugovora u jednom danu. Ali gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću to nije bitno. Njemu i njegovim koalicionim partnerima je važnije da pozivaju na linč i ubistvo predsednika Srbije i to im je jedina politika – rekla je Tanja Mitrović, poverenik Saveta Unije žena GO SNS u Šapcu.

Ogorčenost Zelenovićevom politikom u gradu na Savi je sve veća. Dok se ponosi svojom tvorevinom referendumom, neposrednim izjašnjavanjem ili direktnim odlučivanjem, shodno terminološkoj potrebi, Zelenović se krije iza grupe građana kako bi 8. decembra proturio projekat izgradnje otvorenog bazena.

– Da li ćete i njega graditi 15 godina? Nemamo ništa protiv otvorenog bazena, ali za to treba da se izdvoje sredstva iz bzdžeta grada jer je sasvim normalno da grad sa preko sto hiljada stanovnika ima i otvoreni i zatvoreni bazen. Ali vi, gradonačelniče, zaboravljate da mi imamo i realne probleme – neasfaltirane ulice u gradskim mesnim zajednicama u 21. veku, da nemamo u svim delovima grada kanalizacionu mrežu i trotoare, da nam treba još igrališta i parkova za decu i to sve u gradskim mesnim zajednicama, o prigradskim i seoskim da i ne govorimo – istakla je Tanja Mitrović.

Dok promoviše famozni model dva na jedan dinar u seoskim mesnim zajednicama dodatno uzimajući novac za asfaltiranje, kanalizaciju, izgradnju ulične rasvete, za sve ono za šta je nadležna Gradska uprava, Zelenović šalje jasnu poruku izraženu terminom “građani drugog reda”. Upravo da bi dokazali da svi treba da imaju iste uslove i u selu i u gradu potrebno je izaći 8. decembra na biračka mesta od 8 do 18 časova, poručeno je na današnjem skupu. Naše je da radimo u interesu građana, a svima onima koji na sve načine pokušavaju to da sruše to neće uspeti jer je važno deci stvoriti sigurnu budućnost, a narodu bolji život, poručili su šabački naprednjaci.

Оставите одговор